geld-verdienen-youtube

Nieuwe regels voor geld verdienen met Youtube

Geld verdienen met Youtube, het kan echt. Velen van jullie hebben dat enige tijd geleden al ontdekt. Voor wie daar nog niet bekend mee is, is dit artikel wellicht interessant voordat je gaat beginnen.

In dit artikel vertellen we je:

  • hoe het met de nieuwe regels zit
  • hoe je aan meer kijktijd komt
  • hoe je jouw video beter vindbaar maakt
  • hoe je aan extra likes komt
  • hoe je aan meer abonnees komt
  • dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit
  • hoe je de totale kijktijd terug kunt vinden

Advertenties leveren geld op

Bedrijven die reclames op Youtube willen laten verschijnen moeten advertentiekosten betalen. Voor hun heet dit Google AdWords.

Wie geld met zijn of haar Youtube kanaal wilt verdienen, kan er voor kiezen om reclames te laten tonen voordat de video begint, of tijdens de video, wanneer de speeltijd lang genoeg is. De reclames leveren je namelijk geld op. Hoe veel dat is verschilt per keer en per branche. Hoe vaker er reclames getoond worden, hoe meer dat het je oplevert. Kort samengevat, hoe meer mensen kijken naar je video’s, hoe meer euro’s jij krijgt.

Google, waar Youtube een onderdeel van is, heeft een verdienprogramma gemaakt genaamd AdSense. Wanneer je geld wilt verdienen met Youtube, maak je een AdSense account aan. Dit account koppel je aan je bankrekening en aan je Youtube account.

 

Nieuwe regels voor geld verdienen met Youtube

Geld verdienen gaat niet direct. Je moet een flinke community hebben opgebouwd voordat je geld kunt verdienen. Je video’s moeten een flink aantal keer bekeken worden, voordat er pas een uitbetaling plaatsvind.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om geld te verdienen met je Youtube kanaal. De volgende voorwaarden zijn per 18 januari 2018 ingegaan:

 

 

Je hebt dus minimaal 1000 abonnees op je kanaal nodig en je video’s moeten de afgelopen maanden dus minimaal 4000 uur bekeken zijn. Hoe meer video’s je hebt, hoe makkelijker dat is. Ook maakt de lengte van je video uit want video’s van 30 seconden moeten vaker bekeken worden dan video’s van een paar minuten.

 

Hoe kom je aan meer kijktijd

Meer kijktijd krijg je door een goede video te maken die duidelijk ergens over gaat. Mensen willen vrij in het begin eigenlijk al weten of ze op de juiste video zijn beland, dus zorg dat vertel direct wat de highlights zijn en wat je allemaal gaat vertellen en bespreken. Een deel haakt dan af en het andere deel kijkt als alles meezit je hele video af. Hoe langer je video duurt, hoe makkelijker het is om aan je 4000 uur kijktijd te komen. Over een heel jaar gezien valt de 4000 uur best mee, zeker wanneer je meerdere video’s hebt.

kijktijd-youtube

Kijktijd kopen

Een manier om je video in de spotlights te zetten is door het kopen van kijktijd. Soms lukt het niet om je filmpje uit zichzelf goed bekeken te laten worden, dus kun je er Youtube views voor kopen. Dit kan bij ons en is 100% veilig voor je account en filmpje waar je Adsense (reclame) op hebt draaien. Veel mensen zien dat de video hierdoor beter gevonden wordt en daardoor ook het balletje echt gaat rollen.

 

Goed vindbaar maken

Bij iedere video die je upload kun je ‘tags’ meegeven. Dit zijn zoekwoorden waarop je gevonden kunt worden. Benut ze allemaal en zorg dat de zoekwoorden ook relevant zijn aan de geplaatste content. Hoe unieker de zoekwoorden zijn, hoe makkelijker jouw video naar voren komt in de zoekresultaten. In het voorbeeld hieronder hebben wij 3 zoekwoorden gebruikt. Gebruik ze alle 20!

zoekwoorden seo youtube

 

Zorg voor extra likes

likes op youtubeVraag in de video gerust of mensen de video willen liken wanneer ze hem goed vinden. Wie niet aan de gratis like had gedacht wordt er nu even op geattendeerd. Ook likes kun je natuurlijk kopen om de uitstraling wat op te krikken.

 

Minimaal 1000 abonnees

youtube abonneesHet minimum van 1000 abonnees op je Youtube kanaal is niet voor iedereen even makkelijk te behalen. Mensen abonneren niet snel op je kanaal omdat je één goed filmpje hebt. Je moet dan echt regelmatig iets interessants posten waardoor mensen je nieuwe filmpje niet willen missen. Vloggers hebben hier goed over nagedacht en deze mensen hebben vaak dan ook veel abonnees op hun kanaal staan. Wil je een beetje hulp dan kun je natuurlijk ook Youtube abonnees kopen! Denk je dat alle vloggers met 0 zijn beginnen? Velen hebben namelijk ook het eerste stukje gekocht, of kopen zelfs af en toe nog iets bij om het kanaal verder te laten groeien. Het aantal abonnees vind je terug in de rode button rechts van ieder filmpje.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

Zorg te allen tijde dat je video’s waardevol zijn, veel informatie en tips bevatten. Beter 3 goede video’s waar mensen ook echt iets aan hebben dan 20 filmpjes waar niemand langer dan 10 seconden naar wilt kijken.

 

Terugkijken hoeveel kijktijd je nu hebt

Om uit te vinden hoeveel kijktijd je nu hebt op je kanaal kun je naar de Creator Studio gaan of deze link volgen: https://www.youtube.com/analytics

De Creator Studio vind je door rechtsboven binnen Youtube op je eigen icoontje te klikken. In het menu kun je vervolgens op Creator Studio klikken. Aan de linkerkant verschijnt een menu waar je Analytics aan kunt klikken.

creator-studio-analytics

Scroll naar boven