bekend worden op youtube

Hoe kun je het beste bekend worden met YouTube

Bekend worden, en alle voordelen dat dit met zich meebrengt, dat wilt toch iedereen? Alleen hoe dat we dit moeten doen is vaak niet duidelijk. We proberen van alles, maar komen maar niet vooruit, of we durven de stap niet te zetten om er ook daadwerkelijk aan te beginnen. 

Wanneer je graag beroemd wilt worden op YouTube, dan zal je bepaalde video´s moeten maken waar je een unieke persoonlijkheid neer zet die leuk of interessant genoeg is om te willen volgen. Zorg er ook voor dat je altijd denkt aan je publiek, en dit ook laat zien aan ze. Je publiek zijn namelijk de mensen die je naar de top moeten brengen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal interessante tips voor je opgesteld. En wanneer je deze volgt zul je al een heel stuk dichter bij je doel zijn dan van tevoren. Mocht je nou snel bekend willen worden op Youtube? Denk dan aan Youtube views kopen.

 

Stap 1: Zorg dat je de juiste aandacht krijgt

 1. Blijf bij de tijd.
  Als je onderwerpen in je video´s verwerkt die op het moment gerelateerd zijn aan wat er in de media gebeurt of uit de popcultuur waar mensen op zoeken op het internet, dan heb je een grotere kans dat je populair wordt doordat je makkelijker vindbaar bent in google.
 2. Maak reacties op video´s of parodies van anderen.
  Kijk naar video´s van bekende YouTube vloggers, en maak een reactie op hun video´s of geef er een grappige draai aan. Hierdoor kan je geld verdienen aan het succes van anderen, en dit soort filmpjes zijn super populair. De bekende YouTubers houden van dit soort video´s, omdat dit voor hun naamsbekendheid ook goed is.
 3. Ga naar Youtube bijeenkomsten, en ontmoet mensen.
  Mensen zullen je video´s eerder bekijken, of abonneren op je kanaal wanneer ze je hebben ontmoet in levende lijve. Deze bijeenkomsten worden overal ter wereld georganiseerd, en is een super goede manier om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten die goed zijn voor je YouTube carrière.
 4. Werk samen met bekende YouTubers.
  Wanneer je naar een YouTube bijeenkomst gaat, probeer dan bekende mensen te vinden, en vraag of zij met je willen samenwerken voor een video. Mocht dit niet lukken op een bijeenkomst, probeer dit dan via YouTube of twitter. Dit is een hele goede manier om een rol te kunnen vervullen in de YouTube community. Zorg er wel voor dat wanneer je deze mensen benaderd dat je alvast een idee of plan bij de hand hebt.
 5. Zorg ervoor dat een van je video´s wordt aanbevolen door een YouTube editor.
  Wanneer je een goede video hebt gemaakt die eruit springt, dan bestaat de kans dat deze wordt aanbevolen door YouTube. Hierdoor zou je bekendheid binnen een paar dagen heel erg kunnen stijgen.
 6. Zorg voor een constante nieuwe content.
  Wanneer je consequent nieuwe video´s blijft posten die interessante en nieuwe content bevat, en gerelateerd zijn aan de leefwereld van je publiek, dan zal je vanzelf wel worden opgemerkt. Dit kan heel snel zijn, maar dit kan soms ook tot maanden duren. Geef het de tijd, en geef niet op. Als je bijvoorbeeld na een jaar nog geen bekende YouTuber bent wilt dit niet zeggen dat dit helemaal niet gaat lukken.

 

 

Stap 2: Bezoekers trekken

 1. Zorg dat je kanaal er interessant uit ziet.
  Het is erg belangrijk hoe dat je kanaal er uit ziet, dit kan het succes van je video betekenen, of juist niet natuurlijk. Zorg dat je kanaal een mooi design heeft, en dat je een pakkende naam neemt die blijft plakken bij mensen. Zorg dat het voor mensen duidelijk is in een oogopslag, wat je precies doet.
 2. Voeg trefwoorden toe.
  Trefwoorden toevoegen aan je video´s is een van de belangrijkste onderdelen om gezien te worden. Dus wanneer je een video upload op je kanaal, zorg dan dat je woorden toevoegt in de omschrijving die precies omschrijven waar de video over gaat. Gebruik dan dus ook niet dezelfde trefwoorden als alle andere YouTubers, want dan valt je video in het niets door het grote aanbod.
 3. Promoot je video´s alleen onder bekenden.
  Ga geen onbekende mensen blijven vragen om je video´s te bekijken of te delen. Dat is een fout die veel mensen maken. In plaats daarvan vraag alleen aan je familie en vrienden om je video´s te bekijken en delen, en laat hierna van nature de kijkers opbouwen. Dat is natuurlijk niet met direct resultaat, maar als je volhoudt dan zul je zien dat je vanzelf meer volgers krijgt.
 4. Blijf in contact met je abonnees.
  Als je populair wilt worden is het belangrijk dat je altijd in contact blijft met je kijkers. Daarom moet je altijd netjes blijven en respect tonen voor je kijkers, en ze het gevoel geven dat ze gehoord worden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door altijd te reageren om reacties die je krijgt onder je video´s. Als iemand een vriendelijk bericht achter laat, reageer hier dan altijd op. Dit is ook een hele goede manier om relaties op te bouwen met je publiek. Als mensen advies aan je vragen, geef dat dan ook. Wees altijd vriendelijk en oprecht, dan ga je steeds meer kijkers trekken.
 5. Kijk naar de kanalen van andere YouTubers.
  Wat heel belangrijk is, is dat YouTube een community is. Dus als je populair wilt worden dan zal je moeten samenwerken. Zorg dat je contact maakt met andere YouTubers, via berichten op alle platformen. Geef complimenten en positieve feedback.
 6. Post tenminste 1 keer per week een nieuwe video.
  Als je een YouTube kanaal start om bekend te worden is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat mensen terug komen. En om ervoor te zorgen dat mensen terugkeren naar je kanaal zul je regelmatig nieuwe video´s moeten posten, anders dan vergeten ze je al snel. Zorg dat je altijd iets origineels in je video steekt, en dat de kwaliteit altijd hoog is.

 

 

Stap 3: Top video´s maken

 1. Blijf altijd jezelf.
  Het is altijd heel belangrijk dat je jezelf blijft, en geen act gaat neerzetten. Want de kijkers kunnen altijd binnen een paar seconden zien of dat je jezelf bent of niet. Het maakt niet uit of je grappig, intens, lief of knuffelig bent. Want wat je unieke persoonlijkheidskenmerken ook zijn, laat dit altijd zien in je video´s en ga er geen zelf bij bedenken. Ben in je video´s zoals je ook bij je vrienden of familie bent. Doe je dit niet, dan zul je de kijkers juist van je af duwen in plaats van aantrekken. Ben niet bang om fouten te maken, want hierdoor zullen mensen zich juist meer met je verbonden voelen, omdat dat menselijk is.
 2. Ben duidelijk in wat je te bieden hebt aan je publiek.
  Je moet maar eens opletten bij populaire YouTubers, ze hebben altijd iets interessants te bieden. Dat kan muziek zijn, goed doordacht advies, of juist gewoon hilarisch vermaak. Ga dan na wat jij het publiek te bieden hebt, en houdt dit in gedachte bij elke video die je maakt.
 3. Duidelijkheid en oogcontact.
  Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je duidelijk spreekt, en dat je altijd oogcontact maakt met je publiek (de camera). Dit zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker bij jou blijft, en niet afgeleid worden. Dit maakt het wat je video al interessanter maakt om naar te kijken.
 4. Goede kwaliteit van je video´s.
  Allereerst is en blijft het YouTube, dus niemand verwacht van je dat je video helemaal perfect is. Maar zorg er wel voor dat je belichting en geluid goed is, want anders zijn je kijkers al per direct weg.

Bewerk je video´s

Altijd als je een video hebt gemaakt is het belangrijk dat je de video bewerkt om het extra interessant te maken, en je maakt het leuker om naar te kijken. Het bewerken van een video kan er ook voor zorgen dat de kwaliteit van de video omhoog gaat. Voeg effecten toe, of passende geluiden/muziek. Hierdoor blijft de aandacht beter bij de video. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven