Blauwe vink TikTok

Nep Volgers op Instagram en TikTok. Zo Herken en Verwijder je ze

Wanneer je vaak op Instagram of TikTok zit heb je het vast wel eens voorbij zien komen; nieuwsberichten over influencers die exposed worden omdat ze nep volgers hebben gekocht. Alhoewel bedrijven en influencers hun lippen natuurlijk stijf op elkaar houden, kopen er meer mensen nep volgers dan je in eerste instantie zou denken.

In deze blog lees je waarom mensen of bedrijven nep volgers kopen, hoe je controleert of je nep volgers hebt, hoe je ze op Instagram kunt verwijderen en hoe je ze zelf koopt.

Waarom kopen mensen nep volgers?

Zowel particulieren als bedrijven kopen vaak nep volgers voor Instagram of TikTok. Dit kan zijn om verschillende redenen, zoals het hebben van een bepaald aanzien, het hebben van weinig geduld of om meer samenwerkingen te krijgen. In de volgende kopjes gaan we hier dieper op in.

Meer aanzien

Het hebben van meer aanzien is vaak de grootste reden voor bedrijven om nep volgers te kopen. Als iemand jouw zakelijke social media profiel bekijkt en daar tienduizenden volgers ziet, kom je meer betrouwbaar over. Mensen denken dan dat er al veel klanten iets bij jou hebben afgenomen en hier tevreden over zijn. Dit zorgt ervoor dat klanten sneller geneigd zijn om een product of dienst bij je af te nemen. 

Daarbij kom je meer autoritair over ten opzichte van de concurrentie. Wanneer een klant nog twijfelt tussen bedrijf 1 of bedrijf 2, kan een groot verschil in het aantal volgers de doorslaggevende keuze maken. 

Weinig geduld voor organische groei

Wanneer je als particulier of bedrijf een nieuw account start met een winstgevend doel, kan het aantal volgers de eerste maanden flink tegen vallen. Een nieuw account laten groeien heeft tijd en veel energie nodig, iets waar veel mensen geen zin in hebben. Het kopen van nep volgers zorgt ervoor dat je minder lang hoeft te wachten, je kickstart hiermee dus eigenlijk je social media pagina.

Wanneer je eenmaal een mooi aantal volgers hebt zullen nieuwe mensen je sneller volgen. Ze voelen zich dan ‘een van de vele’, waardoor de stap minder groot voelt om je te volgen. Hierdoor zul je ook een verschil zien in het aantal nieuwe volgers dat je groeit.

Meer samenwerkingen

Wanneer je als particulier Instagram of een ander social media platform wil gebruiken om geld mee te verdienen, heb je samenwerkingen met bedrijven nodig. De bedrijven die deze aanbieden, bekijken altijd het aantal volgers van een account en beslissen vanuit daar of ze je willen inhuren en hoeveel je betaald krijgt. Het kopen van nep volgers zorgt er dus voor dat je als influencer meer kans hebt op samenwerkingen en hoger uitbetaald krijgt.

Let wel op, tegenwoordig wordt er ook vaak gevraagd naar je engagement rate. Om deze reden is het belangrijk dat je ook voldoende likes en/of reacties op je posts ontvangt. Zorg wanneer dit nog niet het geval is dat je deze er ook bij koopt, om meer betrouwbaar over te komen tegenover het bedrijf waar je mee samen wil werken. 

Nep volgers checken, hoe doe je dat?

Iedereen kan nep volgers kopen voor een social media account. Dit houdt ook in dat je voor een account dat niet van jou is dus ook nep volgers kunt inschakelen. Ben je benieuwd of jouw account nep volgers heeft, of vraag je dit van een bedrijf af? Dan kun je nep volgers checken via handige online tools. 

Nep volgers Instagram TikTok tool

Zo kun je op de website van HypeAuditor nep volgers op Instagram checken. Dit is een gratis tool die je de kwaliteitsscore van de pagina laat zien. Dit doen ze door het aantal volgers te vergelijken met de engagement rate (dit houdt in hoe vaak er op een post of story wordt gereageerd). Maar ook op websites zoals Socialblade kun je gemakkelijk zien wanneer een account opeens bizar veel volgers erbij heeft gekregen.

Naast de online tools kun je ook zelf controleren of een bedrijf veel nep volgers heeft. Hieronder hebben we een paar herkenningspunten opgesomd waar je op moet letten.

  • Bekijk of het account veel volgers heeft zonder profielfoto
  • Bekijk of je veel gekke namen met veel cijfers ziet
  • Bekijk de posts eens, hebben ze allemaal ongeveer hetzelfde aantal likes?
  • Bekijk of veel volgers uit Aziatische of Arabische landen komen
  • Vaak hebben nep volgers zelf geen posts op hun account

Als laatste valt het ook op dat nep volgers vaak heel veel mensen volgen, maar zelf bijna geen volgers hebben. Om zelf uit te zoeken of een account veel nep volgers heeft moet je wel even de tijd nemen. Soms worden ze redelijk goed verborgen gehouden. 

Hoe koop of krijg je nep volgers?

Om nep volgers te kopen hoef je niet veel moeite te doen. Door een simpele Google zoekopdracht poppen er al tientallen websites op die jou graag nep volgers willen verkopen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je op kwaliteit let. Veel websites bieden nep volgers aan met een erg lage kwaliteit. Zo hebben ze geen profielfoto, zijn ze inactief en vallen ze duidelijk op. Ook komen ze vaak uit andere continenten, waardoor ze niet goed aansluiten bij jouw doelgroep.

Nep volgers bij Likes-Kopen

Wil je zelf jouw bedrijfspagina of persoonlijke pagina een boost geven maar zit je niet te wachten op slechte nep volgers die direct te herkennen zijn? Koop dan alleen Instagram volgers met een hoge kwaliteit. Bij Likes-kopen kun je actieve en hoge kwaliteit Instagram volgers kopen, die niet van nep te onderscheiden zijn. Ook kun je TikTok volgers kopen van hoge kwaliteit accounts. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat jij door een Juicekanaal exposed wordt! 

Of het nu gaat om Instagram, TikTok, YouTube of een ander social media platform. Likes-kopen biedt een hoge kwaliteit volgers aan die je nergens anders zult tegenkomen. Daarbij kun je bij je bestelling zelf de keuze maken tussen nep volgers van over de gehele wereld, enkel Nederlanders en mannelijk of vrouwelijk. Lees vooral eens enkele van onze positieve reviews en mail ons wanneer je een vraag hebt. Wij zijn niet voor niets trots op onze score van 9.9 op gebied van klantenservice.

Gratis nep volgers 

Wanneer je ergens online ziet dat je gratis nep volgers kunt krijgen, is dit vaak een promotie voor een bedrijf. De website waar je de gratis nep volgers van krijgt laat je zien hoe gemakkelijk het is om dit te doen, en promoot daarmee hun eigen dienst. Je krijgt op deze manier een goed beeld van de kwaliteit van de nep volgers en het proces. Zo ben je sneller geneigd om de volgende keer voor geld nep volgers bij hen te kopen. 

Let hiermee wel op. Vul nooit ergens je wachtwoord in en ga goed om met jouw persoonsgegevens. Het laatste waar jij op zit te wachten is dat je zakelijke of privé account gehackt wordt, iets waar sommige websites helaas wel op uit zijn.

Nep volgers op Instagram verwijderen

Ben je erachter gekomen dat jouw Instagram account nep volgers heeft en wil je deze verwijderen? Dan kan dat op verschillende manieren. Er zijn verschillende apps en programma’s die je hier bij helpen. Een voorbeeld hiervan is ‘Cleaner for IG’, een app die voor je bekijkt wie van jouw following nep volgers zijn en deze zelfs voor je verwijdert. Maar neem ook zeker eens een kijkje bij de software van Social Audit Pro. Hiervoor moet je betalen, maar deze software is wel het neusje van de zalm wanneer het gaat om nep volgers op Instagram verwijderen.

Nep volgers verwijderen tool

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf uit te zoeken wie jouw nep volgers zijn en deze handmatig te verwijderen. Dit kost wat tijd, maar zelf kun je het beste inschatten of iemand jouw profiel volgt uit interesse of een nep volger is. 

Een handige tip van ons: Ga je zelf aan de slag met het verwijderen van nep volgers? Verwijder dan niet meer dan 25 volgers per keer. Dit kan ervoor zorgen dat Instagram je als SPAM account ziet, wat invloed heeft op hoe ze jouw posts laten zien. Daarbij zorgt het verwijderen van nep volgers op Instagram wel voor een dip in je aantal volgers, dit kan opvallen bij anderen. Hou hier dus wel rekening mee. 

Is het kopen van nep volgers strafbaar?

Je hoeft je geen grote zorgen te maken wanneer je van plan bent om nep volgers te kopen. Platformen als Instagram en TikTok staan het niet toe om nep volgers te kopen, maar controleren hier weinig op. 

Momenteel is er maar één geval bekend van een voorwaardelijke geldboete voor het kopen van een extreem groot aantal nep volgers en likes. Dit was opgelegd aan Mo Bicep in 2020, waar hij veroordeeld werd door de Autoriteit Consument & Markt voor het kopen van bijna 100.000 volgers en een nog groter aantal nep likes. Hij moest gedwongen alle nep volgers en likes verwijderen en zou anders een boete moeten betalen van 100.000 euro.

Het kopen van nep volgers is altijd op eigen risico. Zorg dus dat je het aantal niet in één keer overdrijft en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan. Heb je nep volgers maar heb je deze niet zelf gekocht en zit je er niet op te wachten? Probeer je account dan stukje bij beetje schoon te vegen door middel van een van de methodes die we eerder in deze blog hebben besproken.

Naast nep volgers nu ook nep likes

Het zal je vast niet verbazen dat je naast nep volgers ook een hoop nep likes hebt. Dit zijn vaak likes van lage kwaliteit die weinig tot geen waarde aan je berichten of video’s toevoegen. Het enige wat deze likes doen is het aantal likes op je profiel verhogen.

Je kunt bij Likes-kopen (de naam zegt het al) hoogwaardige likes van echte kwaliteit kopen. Dit zijn likes afkomstig van echte profielen met profielfoto’s, publicaties en activiteit. Je kunt hiervoor Instagram likes kopen voor je reels en posts. Je kunt ook TikTok likes kopen voor je TikTok video’s

In deze blog heb je kunnen lezen hoe je nep volgers herkent, waar je nep volgers koopt en hoe je ze door middel van een applicatie of zelf kunt verwijderen. Ga jij aan de slag met je social media? Bekijk dan ook zeker eens onze andere blogs over handige social media onderwerpen, zoals deze blog over meer likes op Facebook krijgen. 

Probeer onze geheime tool vandaag nog!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven