geld verdienen spotify playlist

Geld Verdienen Met Spotify

Hoe kun je geld verdienen met Spotify? Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar kan echt! Niet alleen het platform en artiesten verdienen geld met dit social media platform, er zijn nog heel veel meer manieren. In deze blog lees je onder andere welke mogelijkheden je hebt om geld te verdienen met Spotify en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is Spotify?

Spotify is een digitaal platform voor muziek, podcasts en video’s, waarmee je toegang hebt tot de content van gebruikers wereldwijd. Gebruikers kunnen gratis nummers en albums van hun favoriete muziekartiesten beluisteren of zich laten informeren of entertainen door de andere soorten content op het platform. Het enige wat je hoeft te doen om gebruik te maken van Spotify is een account aanmaken door middel van je e-mailadres of in te loggen met je Facebook account.

Op dit muziekstreamingsplatform kun je jouw eigen afspeellijsten maken, maar ook kiezen uit afspeellijsten van vrienden of Spotify zelf. Er is ook een betaalde versie van Spotify, genaamd Spotify Premium. Met deze betaalde versie kun je zonder reclame tussen nummers door naar jouw afspeellijsten luisteren.

Wat zijn de voordelen aan geld verdienen met Spotify?

Steeds meer artiesten en ondernemers richten zich op Spotify om een mooi zakcentje bij te verdienen. Dit populaire platform heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Het is mogelijk om passief geld te verdienen: je hoeft muziek of afspeellijsten er maar één keer op te zetten, maar je kunt er nog jaren later geld aan verdienen.
 • Het is een zeer populaire streamingsdienst: met wereldwijd zo’n 433 miljoen gebruikers moet er wel iemand met jouw muzieksmaak tussen zitten.
 • Het platform is nog niet verzadigd: er is nog genoeg plek voor mensen die willen bijverdienen via Spotify.
 • Het aantal gebruikers blijft groeien: het platform blijft innoveren en populair.

De mogelijkheden om geld te verdienen met Spotify

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met Spotify. Zo kun je als artiest jouw nummers op het platform uitbrengen, geld verdienen met een Spotify playlist en een eigen podcast starten. In de onderstaande alinea’s nemen we 5 mogelijkheden om geld te verdienen met Spotify stuk voor stuk met je door.

Geld verdienen op Spotify als artiest

De meest voor de hand liggende methode om geld te verdienen met Spotify is als artiest. Maak jij graag je eigen muziek, spendeer je het liefst dag en nacht in de studio en ben je trots op de nummers die je maakt? Dan kun je ervoor kiezen om jouw nummers op Spotify te uploaden en te delen met de rest van de wereld. 

Als artiest wil je het liefst dat jouw muziek overal wordt geluisterd en gewaardeerd, maar hoe tof zou het zijn als je er ook nog eens geld mee verdient! Zodra je op jouw nummers op Spotify deelt, krijg je hier een bijdrage vanuit het platform voor terug. Volgens diverse bronnen komt dit neer op zo’n € 0.004 per stream. 

Om geld als artiest op Spotify te verdienen heb je dus wel eerst wat bekendheid nodig. Des te bekender jij bent, des te meer streams jouw nummers krijgen en des te meer Spotify je uitbetaald. In het begin kan het lastig zijn om je eigen muziek te promoten. Wij raden je aan om op verschillende soorten social media platformen een account aan te maken en zoveel mogelijk van je te laten horen. 

Een goed platform om mee te beginnen als artiest is TikTok, hier kun je snel viraal op gaan en een link naar je Spotify account in je bio plaatsen. 

Geld verdienen Spotify PlaylistPush

Een van de meest makkelijke manieren om geld te verdienen met Spotify zonder dat je muzikaal talent hebt, is door het aanmaken van Spotify afspeellijsten. Door eigen playlists aan te maken met de leukste hits waar anderen graag naar luisteren, kun je geld verdienen. 

Dit verdienmodel werkt als volgende; Spotify werkt samen met het platform Playlistpush.com. Op dit platform kun je jezelf inschrijven als curator, wanneer je op Spotify meer dan 400 volgers hebt. Dit houdt in dat je eerst al aardig wat goede afspeellijsten hebt moeten maken, voordat je jezelf kunt inschrijven. 

Na je inschrijving bekijkt PlaylistPush een maand lang hoe vaak jouw volgers jouw playlists afspelen. Des te vaker dit is, des te meer geld je van het platform aangeboden krijgt om liedjes voor hen te reviewen. Ja dat lees je goed, je wordt uitgenodigd door het platform om nieuwe liedjes binnen jouw groep (hard rock, spiritueel, jazz) te beoordelen, in de hoop dat jij het nummer toevoegt aan je playlist. Met zo’n 400 volgers moet je rekenen op € 1,25 per liedje, maar dit kan tot wel € 15 oplopen. 

Tips voor meer volgers op je Spotify playlist

Lukt het je maar niet om meer volgers te krijgen en je aan te melden voor PlaylistPush? Pas dan deze tips toe:

 • Gebruik social media slim en maak verschillende pagina’s aan voor jouw playlists. Deel hier nieuwtjes en quotes van de artiesten in jouw lijst, festivals die passen bij de muzieksmaak van de luisteraars en videoclips.
 • Overweeg om lid te worden van de Spotify-community en dien je playlist in bij de Spotify Playlist Exchange.
 • Zorg dat er enkel kwalitatieve nummers in jouw playlists terecht komen.
 • Beoordeel de playlists van andere curators en stijg in bekendheid en populariteit.
 • Neem direct contact op met de artiesten die in jouw playlist staan, misschien willen ze jouw lijst wel delen op social media.

Wanneer het ook niet lukt met deze tips, of je geen zin hebt om hier moeite in te steken, kun je er ook voor kiezen om volgers te kopen via Likes-kopen. Door Spotify volgers naar je playlist te sturen, zorg je ervoor dat jouw playlist beter en sneller onder de aandacht van anderen komen.

Geld verdienen door muzikanten te benaderen

De tweede manier om geld te verdienen met je Spotify playlist is door plaatsingen rechtstreeks te verkopen aan artiesten en labels. Hiervoor zul je natuurlijk wel goede statistieken (volgers en luisteraars) moeten hebben, anders zal niemand een plekje op jouw playlist willen bemachtigen. 

Om artiesten en labels zelf te benaderen voor een plekje, kun je hen een zakelijke mail sturen, met daarin het aanbod. Vermeld duidelijk de prijs, afspraken en de huidige resultaten van jouw playlist. Je kunt daarnaast ook jouw zakelijke e-mail in de bio van je playlist zetten, zodat artiesten jou kunnen benaderen.

Geld verdienen Spotify playlist verkopen

De laatste manier om geld te verdienen met je Spotify playlist is door het te verkopen. Dit doe je door te zorgen dat de playlist groeit in volgers en luisteraars, waardoor de waarde van de afspeellijst omhoog gaat. Vervolgens verkoop je het aan iemand die de lijst graag van je overneemt. Bij deze methode is vooral het aantal volgers erg belangrijk, en kan je eenmalig een mooi bedrag opleveren.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat het doorverkopen van Spotify playlists tegen de richtlijnen van het platform is. Dit is dus niet iets wat je via hen zelf kunt regelen.

Geld verdienen op Spotify met een podcast

Tegenwoordig zijn de podcasts niet meer weg te slaan op Spotify. Een podcast is simpelweg niets anders dan een audiobestand, dat je kunt vergelijken met een radio programma. Momenteel zijn er al veel verschillende soorten podcasts waar je uit kunt kiezen. Zo heb je podcasts die gaan over het studentenleven, het vertellen van duistere verhalen, ingaan op relevante nieuwskwesties, je updates geven over Formule 1 of nieuwe muziek bespreken. Maar de meest populaire podcasts op dit moment gaan in op juicy roddels en gaan in op het bouwen van een passief inkomen. Zoals je leest zit er voor iedereen wel een podcast bij! 

Wanneer je besluit om jouw podcast te plaatsen op Spotify, moet je jezelf zeker niet direct rijk rekenen. Het bedrag ligt op zo’n zo’n € 0.007 per stream. Ook hierbij is het dus belangrijk dat je zoveel mogelijk volgers en bekendheid creëert. 

Daarentegen zijn er ook nog andere manieren om geld te verdienen met jouw podcast op Spotify. Zo kun je in samenwerking met een sponsor aangaan, waarbij je een x aantal minuten over een bepaald product praat. Of je kunt je eigen cursussen, coaching of merchandise lijn beginnen.  

Zo krijg je jouw Spotify podcast hoger in de ranglijsten:

 • Let op de naam van je podcast: deze moet makkelijk vindbaar in de zoekresultaten zijn.
 • Gebruik zoekwoordenonderzoek: dit brengt je op nieuwe ideeën en is goed voor de SEO.
 • Zorg voor goede recensies en reviews: dit zorgt dat het algoritme je vaker pusht.
 • Meten is weten: bekijk welke onderwerpen er bij de concurrent en jezelf het meest werden beluisterd.

Naast dat je jouw opgenomen podcast op Spotify kunt zetten, kun je er ook over na denken om een YouTube account aan te maken. Hier plaats je dan de podcast ook op, maar dan met beeldmateriaal. Dit geeft je een extra inkomensbron en trekt meer mensen naar je Spotify. 

Dit waren 5 ideeën die jij kunt inzetten om geld te verdienen met Spotify. Ga jij met dit verdienmodel aan de slag, of kies je toch voor een van de andere online verdienmodellen? Klik hier wanneer je meer wil weten over geld verdienen met Spotify! 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven