account badge instagram facebook twitter

Hoe je account geverifieerd krijgen

De vraag is: Hoe kan ik mijn pagina, account of profiel verifiëren? en hoe krijg ik de blauwe badge?

 

fake profielen ariana grandeDe blauwe badge op een Instagram of Facebook pagina, wie kent ze niet? Deze badge duidt aan dat een profiel of pagina is geverifieerd, en dat de persoon of het bedrijf erachter ook daadwerkelijk degene is waarom het gaat. Er bestaan namelijk veel fake profielen welke eerst veel volgers aantrekken en daarna voor grof geld verkocht worden. Door het vinkje op de pagina weten bezoekers dat het om de echte beroemdheid gaat. Hiernaast laten we een voorbeeld zien van Ariana Grande.

Nu wil ieder bedrijf en enigszins bekend persoon in bezit komen van een blauwe ster of vink. Dat straalt immers vertrouwen uit naar het publiek, en kan sales verhogend werken. Maar om eraan te komen is nog niet zo eenvoudig. De verificatie lijkt alleen te zijn weggelegd voor een zeer klein deel van de gebruikers.

 

 

Voor wie is het blauwe vinkje bedoeld?

facebook badgeHet blauwe vinkje is met name bedoeld voor publieke figuren, muzikanten, beursgenoteerde bedrijven en andere bekendheden. De doorsnee bedrijven en personen komen niet in aanmerking momenteel. Je moet in de ogen van de social media giganten dus heel wat voorstellen voordat je het ‘keurmerk’ krijgt.

 

Het blauw vinkje bij Facebook aanvragen

facebook badge blauwHet is niet mogelijk om bij Facebook een aanvraag te doen om je pagina geverifieerd te krijgen. Om überhaupt met Facebook in contact te komen lijkt haast onmogelijk te zijn. FB bepaalt zelf wie in aanmerking komt voor zo’n mooie blauwe badge en wie niet. Voorheen had Facebook wel degelijk een link op haar site staan waar je de aanvraag kon indienen, maar dit spoor loopt nu dood.

 

Hoe krijg je een blauw vinkje op instagram

instagram badgeVoor Instagram geldt hetzelfde dat je de badge niet zelf kunt aanvragen. Een verzoek indienen gaat je dus niets opleveren. Instagram is onderdeel van Facebook, en ook hier is de support afdeling even slecht.

 

En Twitter dan?

twitter badge blauwTwitter lijkt dezelfde procedure erop na te houden en niet af te wijken van de andere social media kanalen. Ook hier is het bijzonder lastig om ‘vanzelf’ een vinkje te krijgen, of überhaupt in contact te komen voor een aanvraag. Het enige wat ze kunnen melden is dat je geduld moet hebben.

 

Badge kopen

badges kopen twitter facebook instagramPas op met partijen die zeggen dat je een Facebook verificatie badge kopen kunt. Deze scam levert ze grof geld op. Sommige vragen $5000,- om het voor je te regelen! Ook een badge kopen voor Instagram of Twitter is niet mogelijk! Het enige wat sommige verkopers doen is ondersteuning bieden bij het beïnvloedingsproces, en dat kun jij ook zelf!

 

 

Beïnvloeden is wel mogelijk

Er zijn wel manieren om eerder in aanmerking te komen voor een geverifieerd profiel, dus een blauwe vink of ster. De stappen die je kunt volgen staan hieronder:

 

Wil je voor Instagram een verificatie badge, zorg er dan voor dat je Facebook profiel gekoppeld is. Heeft je Facebook pagina wel een blauwe badge, dan is de kans aanwezig dat je Instagram profiel dit ook binnenkort krijgt.

 

Indien je nog helemaal geen blauw vinkje hebt, en dus geen geverifieerd profiel hebt, dan kun je andere stappen ondernemen. Denk hierbij aan:

  • Je website vernoemd op je social media profiel
  • Ingevulde contactinformatie
  • Bedrijfslocatie die overeenkomt bij Google
  • Voldoende content
  • Een Wikipedia pagina over jou
  • Een pagina op iTunes

Dit zijn allemaal factoren welke Facebook, Instagram en zelfs Twitter kan verifiëren.

 

Wat uiteraard altijd een vereiste is, is het hebben van een flinke portie likes en volgers. Daar ben je bij ons weer voor aan het juiste adres. Als het om Facebook gaat, kun je daarvoor bijvoorbeeld Facebook likes kopen. Voor Instagram kun je Instagram volgers afnemen welke voor echte engagement zorgt. Zo weet Instagram in ieder geval dat je actief bent waardoor de kans toeneemt dat ook jij straks in aanmerking komt voor de badge.

 

Kortom, zorg dat je op meerdere plaatsen vindbaar bent onder dezelfde naam en foto. Dat vergroot de kans dat jij ook geverifieerd wordt.

Scroll naar boven