beter gevonden worden op youtube

5 tips om beter gevonden te worden op YouTube

Ben je gestart met een eigen YouTube kanaal en wil je graag meer bekendheid? Er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om beter gevonden te worden op YouTube. Mensen vinden jouw video’s vaak niet vanzelf, dus het is verstandig om zo goed mogelijk te handelen om meer kijkers aan te trekken. Maak je daarbij gebruik van vrienden en familie die jouw video’s altijd trouw delen op social media, dan helpt dat al een beetje. Maar het levert nog niet zoveel views op als dat mogelijk is wanneer je onze tips opvolgt. Lees je mee?

Maak gebruik van ondertiteling

Wanneer je YouTube video’s in het Nederlands opneemt, bereik je daarmee voornamelijk Nederlandse kijkers. Een simpele manier om je video’s ook in andere talen beschikbaar te maken, is door ondertiteling toe te voegen. Kies daarbij allereerst voor ondertiteling in het Engels, maar het is mogelijk om meerdere talen beschikbaar te maken. Op die manier begrijpen mensen van over de hele wereld de boodschap die je probeert over te dragen. Het resultaat? Je vergroot je doelgroep en daardoor wordt de kans ook groter dat je bereik toeneemt en dat je video’s beter vindbaar worden.

youtube ondertitels

Start een samenwerking

Wist je dat de meest succesvolle mensen op YouTube groot zijn geworden door samen te werken met anderen? Een samenwerking zorgt ervoor dat beide partijen voordelen genieten. Vooral wanneer iemand een vergelijkbaar publiek heeft, is de kans groot dat zijn of haar kijkers jouw video’s ook interessant vinden. Het zorgt ervoor dat jullie elkaar meer bekendheid opleveren en het is gratis reclame. Ook verbetert het je geloofwaardigheid wanneer een andere YouTuber positief over jouw kanaal praat in zijn of haar video’s. Probeer eens in contact te komen met andere YouTubers om te zien of zij een samenwerking zien zitten.

bekende youtubers

Overige tips

Wat nog meer goed werkt om beter gevonden te worden op YouTube?

  • Doe een zoekwoordenonderzoek om te bepalen waar je doelgroep interesse in heeft;
  • Verken je concurrentie en leer van hoe zij te werk gaan;
  •  Zorg voor loyale kijkers die abonneren op je kanaal;

Pas jij veel van deze tips al toe op jouw eigen YouTube kanaal of zie je nog mogelijkheden om te verbeteren? Weet dat je YouTube kanaal nooit perfect kan worden, maar wanneer je continu je best blijft doen zal je merken dat je steeds een beetje beter en meer succesvol wordt.

Mocht je het lastig vinden om je YouTube account te laten groeien, kan je altijd nog Youtube views kopen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven