kijkers onder 18 of reacties youtube krijgen

Youtube – Reacties en kinderen gaan niet samen

Youtube heeft onlangs een nieuwe update gelanceerd. Hierbij willen ze voor kinderen een veiligere kijkomgeving maken. Reacties die op video’s gegeven worden zijn soms schokkend, haatdragend, racistisch of seksueel getint. Natuurlijk kun je als kanaaleigenaar de reacties verwijderen, maar niet iedereen zit daar bovenop. Youtube heeft hiervoor een oplossing bedacht. Door per video aan te geven of je video geschikt is voor kinderen worden reacties wel of niet zichtbaar. Concreet betekent dit dat wanneer jij aangeeft dat de video geschikt is voor kinderen, dus personen onder de 18, de reacties automatisch uitgeschakeld worden. Op die manier worden kinderen niet blootgesteld aan de comments.

Reacties worden voor kinderen uitgeschakeld

Wanneer je een video upload bij Youtube, dan krijg je de mogelijkheid om aan te geven of de video geschikt is voor kinderen.
Zeg je JA, dan worden de reacties uitgeschakeld bij de betreffende video. Kinderen worden zodoende beschermd tegen grof taalgebruik.
Veel mensen willen juist wel reacties bij hun video’s want het is een ranking factor. Dit wil zeggen dat reacties ervoor zorgen dat je video beter gevonden wordt op Youtube omdat er ‘engagement’ is.

reacties uitgeschakeld youtube video

Alle reacties zijn weg

Nu kun je per video aangeven dat hij niet geschikt is voor kinderen, maar je kunt het ook voor al je video’s zo instellen.
Wanneer je dit per ongeluk zou doen dan verdwijnen al je reacties bij alle video’s.
Niemand kan dan meer reageren want vanaf dat moment wordt er een melding getoond :”reactie zijn uitgeschakeld”.

Verhaal heeft 2 kanten

Nu kunnen kinderen (onder de 18 jaar oud) jouw video niet meer bekijken wanneer de leeftijdsgrens is ingesteld. Hierdoor loop je mogelijk kijkers mis. Video’s met een leeftijdsgrens/beperking worden namelijk niet getoond aan kinderen of personen onder de 18 jaar.
De andere kant van het verhaal is dat je reacties wel zichtbaar zijn, en dat is weer goed voor je engagement, en dus ook goed voor je positie en vindbaarheid.

Waar stel je de leeftijdsgrens in?

Je gaat naar Youtube studio en klikt vervolgens op ‘video’s’ in de linker menubalk. Daarna klik je op de video waarbij je de leeftijdsgrens in wilt stellen.

leeftijd aanpassen bij youtube video
geschikt voor kinderen instellen youtube video

Reacties boosten de positie van je video

Om je Youtube video hoger te krijgen in Youtube heb je reacties nodig. Dit is een van de ranking factors. Youtube reacties kun je bij ons kopen! Wanneer je zelf nog eens op iedere reactie reageert, dan kun je eenvoudig het aantal reacties verdubbelen! Naast reacties helpen likes en Youtube views kopen ook bij het beter vindbaar maken van je video. Bekijk al onze Youtube promotie producten!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven