gratis youtube views

Gratis YouTube Views Krijgen? Gebruik Deze Simpele Hacks

Niets is zo frustrerend als weinig views op YouTube. Terwijl je heel erg hard je best doet op het maken van kwalitatieve video’s wil het je maar niet lukken om meer bereik met jouw kanaal te bereiken. Komt dit je bekend voor? Lees dan zeker deze blog, waarin we je uitleggen hoe je meer gratis views op YouTube kunt binnenhalen met een paar simpele hacks.

Waarom heb je weinig views op YouTube

Voordat we je enkele handige tips meegeven om meer gratis views op YouTube te krijgen, is het handig om eerst te bedenken waarom je eigenlijk weinig views behaald. Wij hebben de meest voorkomende problemen in het kort opgesomd:

 • Je spreekt de verkeerde doelgroep aan: wanneer je content helemaal niet bij je doelgroep past klikt niemand op je video’s.
 • Je hebt te veel concurrentie: wanneer er te veel kanalen binnen jouw sub-niche zijn zal je altijd extreem goede video’s moeten maken om op te vallen.
 • Je titel en thumbnail zijn slecht: gebruikers scrollen langs video’s die niet direct hun aandacht trekken.

Het positieve nieuws is dat er aan al deze problemen iets te doen is. Spreek je de verkeerde doelgroep aan? Verander dan je content, of je doelgroep natuurlijk. Heb je te veel concurrentie? Zorg dan dat je met unieke concepten komt. Ligt het aan je titels en thumbnails? Door titels aan je familieleden te laten zien kun je deze verbeteren. En voor je thumbnails kun je freelancers inhuren. 

Gratis YouTube views via websites

Waarschijnlijk ben je tijdens jouw zoektocht naar meer gratis YouTube views eerst veel websites tegengekomen die beweren dat ze voor jouw kanaal gratis views kunnen genereren. Google staat hier (op de eerste pagina) namelijk vol mee. 

Alhoewel wij niets tegen nep views hebben, moet je jezelf wel afvragen of de websites die deze gratis aanbieden wel betrouwbaar zijn. Het laatste waar jij op zit te wachten is dat het kanaal gehackt wordt en je al die moeite voor niets hebt gedaan. Daarbij zijn de gratis YouTube views die deze websites aanbieden vaak van hele slechte kwaliteit. Hier prikt YouTube zo doorheen, waardoor je kanaal mogelijk niet meer een aanvraag mag doen tot het YouTube partnerprogramma. Dit zou zonde van jouw harde werk zijn natuurlijk.

Wij raden je aan om daarom enkel views te kopen bij kwalitatieve en betrouwbare webshops, zoals Likes-kopen. Hier kun je ook kiezen voor enkel Nederlandse views. Dit zorgt ervoor dat jouw YouTube algoritme nog steeds dezelfde doelgroep jouw video’s aanraadt, waardoor je volgende video’s ook geen schade oplopen.

Handige tips voor gratis views op YouTube

De twee grootste factoren van een goede YouTube video zijn SEO en goede content. Wanneer één van deze factoren niet goed genoeg wordt uitgevoerd, zal jouw bereik nooit groter worden dan enkele honderd gebruikers. Pas de volgende tips toe en zie wat voor groot verschil dit maakt op je video’s. 

Tip #1 Optimaliseer de titels van je video’s

Zoals hierboven al even kort benoemd is het hebben van goede titels voor je video’s cruciaal. Wij hebben enkele belangrijke punten voor je op een rijtje gezet zodat je de volgende keer een top titel in elkaar zet.

 • Gebruik altijd het trefwoord in je titel: op deze manier weet het algoritme waar jouw video overgaat en is het makkelijker te vinden in zowel Google als YouTube.
 • Gebruik google keywords: op deze manier kun je vinden waar jouw doelgroep vaak op zoekt. Deze informatie kun je gebruiken in je titel.
 • Zorg dat de titel niet te lang is: gebruik maximaal 66 tekens voor optimaal resultaat.
 • Maak de titel aantrekkelijk: gebruik zoveel mogelijk emotiewoorden om mensen te laten klikken op de video.
 • Gebruik het woord ‘video’ niet: titels met dit woord worden slechter gevonden.

Met deze punten moet het schrijven van een goede titel geen enkel probleem meer voor jou zijn.

Tip #2 focus op watch time 

Het YouTube algoritme bepaalt aan de hand van de watch time van jouw video hoe vaak ze het aan anderen laten zien. Des te beter je watch time is, des te vaker je video bij gebruikers naar voren zal komen. Jouw watch time op YouTube wordt bepaalt aan de hand van hoelang een gebruiker naar een video kijkt. Besluit de gebruiker om na 1 minuut al weg te klikken, omdat deze video niet interessant genoeg is, zal je watch time een slecht percentage krijgen. Kijkt een gebruiker de video bijna helemaal af, dan zit je tussen de 85% en 90%.

Als video maker is het dus belangrijk om gebruikers zo lang mogelijk naar de video te laten kijken, zodat je een hogere kans hebt dat het YouTube algoritme je video aan meer mensen laat zien. Des te meer bereik je hebt, des te groter de kans op meer views is natuurlijk.

Je kunt de watch time van jouw video controleren in de YouTube studio, waar je trouwens ook andere handige resultaten van je video kunt inzien. Het is sowieso belangrijk om deze in de gaten te houden. Dan kun je altijd nog (wanneer een video slecht loopt) een thumbnail of titel aanpassen.

Tip #3 Gebruik de juiste tags in je video

Tags moet je zien als beschrijvende zoekwoorden die je aan je video’s kunt toevoegen zodat kijkers je video’s makkelijker kunnen vinden. Momenteel kun je maximaal 15 tags voor één video uitkiezen, het is dus belangrijk dat je bepaalt welke zoekwoorden er het meest belangrijk voor jouw kanaal zijn. 

Ook de volgorde waarin je jouw tags benoemt schijnt invloed te hebben op het YouTube algoritme. Alhoewel dit nooit bewezen is, of geconformeerd door YouTube zelf is het een kleine moeite om jouw belangrijkste zoekwoorden vooraan in de tags te zetten.

Wil je jouw tags zo goed mogelijk optimaliseren voor SEO? Hou je tags dan bij 2 tot 3 woorden of erg korte zinnen. Let wel op, als je overmatig veel tags aan je video plakt (die ook niet relevant aan het onderwerp zijn) schend je het beleid van YouTube tegen spam. Zorg dus dat je enkel relevante zoekwoorden uitkiest.

Een goede manier om goed scorende zoekwoorden te vinden naar Google keywords is door te spieken bij de concurrentie. Kijk uiteraard alleen bij video’s die goed scoren. Des te makkelijker jouw video’s vindbaar zijn, des te meer views je pakt.

Tip #4 Maak een opvallende thumbnail

Naast de titel is een thumbnail hetgeen wat een gebruiker moet overhalen om op jouw video’s te klikken. Maar hoe maak je nu eigenlijk een goede thumbnail?

Allereerst even de technische kant:

 • De resolutie moet minimaal 1280 x 720 pixels zijn, dit is HD resolutie.
 • Zorg dat de thumbnail een beeldverhouding heeft van 16:9.
 • Je kunt jpg, gif, mbp en png bestanden uploaden als thumbnail.
 • Het bestand mag niet groter zijn dan 2 mb.

Daarnaast zijn er heel veel andere factoren die bepalen of een thumbnail goed is of niet. Zo moet het direct voor gebruikers duidelijk zijn waar de video over gaat en wat ze kunnen verwachten. Daarnaast moet het natuurlijk ontzettend opvallen! Gebruik zoveel mogelijk felle kleuren, rode of witte pijlen (deze doen het altijd super goed) en gebruik ook waar het kan gezichten met heftige emoties.

Daarnaast is het verstandig om al jouw thumbnails ook een bepaalde huisstijl te geven. Zo kunnen kijkers jouw video’s direct identificeren. Zorg wel dat jouw lettertype ook te lezen is op een klein telefoonscherm, kijkers bepalen namelijk binnen 3 seconden of ze een video wel of niet willen zien. Als ze deze al bezig zijn met het ontcijferen of ze jouw video wel of niet willen zien, klikken ze sowieso niet.

Tip #5 Zorg voor een goede community

Wil jij dat jouw abonnees ook jouw video’s aan vrienden en familie aanbevelen? Dan is het belangrijk om een goede band met hen op te bouwen. Dit kun je in het begin doen door te reageren op reacties die mensen achterlaat. Dit zorgt niet alleen voor een connectie, ook laat je hiermee dankbaarheid zien. Daarnaast zorgen meer reacties ook nog eens voor een beter plekje in het YouTube algoritme. 

Wanneer je al wat meer volgers hebt is het tijd om te gaan posten op het community tabblad. Hier kun je naast updates, ook polls plaatsen. Vraag je volgers eens wat voor video’s ze de volgende keer willen zien, of stel andere leuke vragen. Op deze manier hebben volgers het gevoeld dat je hen bij het YouTube avontuur betrekt, wat er voor zorgt dat ze jouw kanaal eerder aanraden aan derden.

Met de bovenstaande tips moet het je vast lukken om meer gratis views op YouTube te behalen. Vergeet niet dat het organisch groeien van een YouTube kanaal veel geduld en moeite kost. Zorg dat je er helemaal voor gaat, dan komt het met jouw kanaal vast goed! 

Wil je meer van dit soort handige blogs over het YouTube platform? Bekijk dan ook eens deze blog, waarin we je tips geven om meer YouTube abonnees te krijgen. Ook dit keer weer zonder er voor te betalen. Samen met deze blog zorgt dit dat je jouw kanaal naar het volgende niveau kan tillen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven