gratis abonnees op youtube

Ultieme Hacks Voor Gratis YouTube Abonnees

Lukt het je maar niet om eindelijk de 1000 abonnees aan te tikken, en kun je niet wachten om je aan te melden voor het YouTube partnerprogramma? Sla dan deze blog zeker niet over. Wij geven je de ultieme hacks voor meer gratis abonnees op YouTube en gaan dieper in op het krijgen van gratis abonnees via websites.

Gratis abonnees op YouTube via websites

Wanneer je ‘gratis abonnees op YouTube’ intypt in Google kom je al snel tientallen websites tegen die jou graag helpen met het gratis krijgen van honderden abonnees. Dit klinkt natuurlijk super aantrekkelijk, maar er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om hierbij te vermelden. Allereerst krijg je vaak te maken met een slechte kwaliteit nep abonnees, die ervoor kunnen zorgen dat het algoritme jouw kijkers niet meer begrijpt en dus jouw video’s aan de verkeerde mensen laat zien.

Daarbij lichten veel van deze websites je op, zo worden de abonnees na een tijdje weer ingetrokken, krijg je minder dan je verwacht had, of wordt je in het ergste geval gehackt. Vul dan ook nooit jouw wachtwoord of persoonsgegevens in op deze websites.

Wij raden je om deze redenen aan om niet zomaar voor gratis abonnees te kiezen. Investeer dan beter enkele tientjes in een website waarbij je wel kwalitatieve abonnees krijgt, zoals Likes-kopen. 

Gratis abonnees hacks

Het YouTube platform blijft ook in 2023 groeien. Zorg daarom dat je snel begint, voordat het platform straks teveel kanalen binnen jouw niche heeft en het moeilijker is om een succesvol kanaal te groeien. Wil jij graag op een organische manier meer gratis abonnees op YouTube in een korte tijd? Wij hebben de meest snelle en handige hacks voor je op een rijtje gezet!

Hack #1 Voeg een watermerk toe aan je video

De eerste superhandige hack voor gratis abonnees kun je al direct op al je video’s toepassen. Op jouw YouTube video’s kun je namelijk een digitaal watermerkje plaatsen, waardoor het voor kijkers gedurende de video super makkelijk is om te abonneren. Ook wanneer ze de video op groot beeld kijken, blijft het watermerk rechtsonder in beeld staan. 

Wil je dit graag ook op jouw YouTube video’s? Ga dan naar je kanaal instellingen en voeg een watermerk toe. Dit kan je profielfoto zijn, maar het is nog slimmer om hier een daadwerkelijke abonneer knop te laten zien. Dit heeft dezelfde functie als de profielfoto (namelijk dat de kijker automatisch abonneert op het kanaal) maar trekt net iets meer aan. Deze kun je eenvoudig van Google afbeeldingen downloaden. Super slim! 

Hack #2 Verhoog je upload frequentie

De reden dat gebruikers op jouw kanaal abonneren, is simpelweg omdat ze graag meer van jouw video’s willen zien. Waarom geef je ze niet waar ze om vragen en verhoog je jouw upload frequentie? Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is iets wat wel echt werkt wanneer je meer gratis abonnees op YouTube wil krijgen.

Het is ook handig om in je banner aan te geven wanneer kijkers nieuwe video’s kunnen verwachten. Op deze manier zien ze dat het kanaal actief op YouTube is, en dat het abonneren het meer dan waard is. Bij een kanaal die geen schema aanhoudt is het altijd maar gissen hoe vaak of wanneer ze uploaden, dit is een grote irritatie bij gebruikers.

Hack #3 Kijk nog eens goed naar je kanaal instellingen

Vaak vergeten gebruikers bij het aanmaken van een YouTube kanaal alle kanaal instellingen af te lopen, omdat ze te enthousiast zijn en direct willen beginnen met het uploaden van video’s. Toch zal het je verbazen hoeveel dingen je al automatisch kunt instellen, zoals een standaard beschrijving die je alleen nog wat hoeft aan te passen, of het juiste land te selecteren.

Maak jij bijvoorbeeld Engelse video’s? Dan kun je het beste in jouw kanaal instellingen vermelden dat je uit de Verenigde Staten komt. Hierdoor pakt het YouTube algoritme je video’s sneller op, en krijgen gebruikers jouw video’s sneller te zien. 

Veel gebruikers weten dat ze bij video’s zelf tags kunt instellen, maar het is dus ook mogelijk om je kanaal zelf tags te geven via de kanaal instellingen. Dit helpt voor de SEO van het kanaal, weer iets waardoor gebruikers jouw video’s eerder te zien krijgen.

Hack #4 Steek veel tijd in je kanaaltrailer

Als je ergens veel tijd en moeite op je kanaal in moet steken, is het wel in de kanaaltrailer. Dit is de eerste video die gebruikers zien wanneer ze op jouw kanaalpagina terecht komen, waarbij ze besluiten of ze weg klikken, of toch eens verder neuzen. 

Indien het mogelijk is kun je ervoor kiezen om deze kanaaltrailer door een professioneel editor te laten maken. De trailer hoeft echt niet langer dan 2 minuten te duren, dus het is geen dure video om te laten maken. Geef in de trailer de kijkers genoeg redenen waarom ze op jouw kanaal moeten abonneren, en je zult zien dat er wekelijks meer abonnees binnen stromen. 

Zo’n trailer is 1x een investering (of je bent er 1x veel tijd aan kwijt), maar wanneer het staat hoef je er niets meer aan te doen. 

Hack #5 Weet wanneer je in de video moet oproepen tot actie

Veel kanalen gebruiken al binnen de eerste minuut een call-to-action met de vraag of oproep om te abonneren. Zorg alsjeblieft dat jij hier niet tussen zit. Hier kwam je vroeger misschien mee weg, maar tegenwoordig kan dit echt niet meer. Dit wordt als super vervelend gezien en is een reden voor veel kijkers om weg te klikken. 

Het is beter om ergens in het midden van de video deze oproep te doen. Op deze manier zorg je dat je met kijkers te maken hebt die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in je content en is de kans dus groter dat ze abonneren in plaats van wegklikken. Maak er daarnaast geen lang verhaal van, en ga weer snel door met de video.

Hack #6 Bekijk de mogelijkheden tot samenwerkingen

Lukt het je maar niet om meer gratis abonnees op YouTube te krijgen? Kijk dan eens of je kunt samenwerken met een ander kanaal. Op deze manier trek je ook de kijkers van het andere kanaal aan, in de hoop dat zij ook op jouw kanaal abonneren.

Kies hiervoor wel iemand uit die dezelfde doelgroep heeft en zoek iemand met een ongeveer gelijk aantal volgers voor het meeste kans op slagen. Je kunt andere kanalen vaak via zakelijke e-mails benaderen die in de omschrijving van de video of het kanaal staan vermeld. 

Vaak hoef je hier geen geld voor te betalen. Bij veel van deze samenwerkingen maak je zowel een video voor jouw kanaal als een video voor het andere kanaal. Op deze manier hebben jullie beide er iets aan. 

Hack #7 Probeer een winactie uit

Winacties doen het altijd goed, ook op een platform als YouTube. Zodra kijkers zien dat er iets te winnen valt, zullen ze veel sneller op een video klikken en abonneren om kans te maken op de prijs. Maak het op je thumbnail dus ook super duidelijk en licht het product uit. 

Wat je exact weggeeft is natuurlijk aan jou, we raden je wel aan om een product of dienst te kiezen die in lijn staat met jouw niche. Op deze manier trek je de juiste doelgroep aan, en vergroot je de kans dat ze ook interesse hebben in je andere video’s. Uiteraard moet je wel de voorwaarden van de winactie duidelijk vermelden in de beschrijving en video zelf, om vervelende situaties te voorkomen.

Hack #8 Maak een TikTok account aan

Een andere snelle manier om meer gratis abonnees op YouTube te krijgen is door middel van TikTok. Dit social media platform is net zoals YouTube een videoplatform, waar je de mogelijkheid hebt om korte clips te plaatsen. Deze korte clips deel je met een super groot nieuw publiek, in de hoop om ze via deze manier naar jouw YouTube account te brengen.

Let wel op, TikTok video’s zijn verticaal. Je moet dus wel enige bewerkingen doen om ervoor te zorgen dat de korte clips op dit platform goed tot zijn recht komen. Daarbij moet je ze wel zo knippen en plakken, dat er binnen maximaal 1 minuut duidelijk is waar jouw kanaal over gaat en de kijkers overtuigen om op jouw kanaal te abonneren.

Handig aan deze TikTok video’s is dat je ze ook gelijk (wel zonder watermerk) kunt plaatsen als een YouTube short, voor nog een groter bereik. YouTube shorts zijn daarnaast sinds 1 februari 2023 ook een extra manier om geld te verdienen met YouTube. Een win-win situatie dus!

Nadat je de 1000 volgers op TikTok hebt gepasseerd, kun je ook een link in je bio plaatsen. Hierdoor is het nog makkelijker om gebruikers van TikTok naar YouTube te sturen.

Handige tip van ons: laatst schreven wij een blog over hoe je snel meer volgers op TikTok kunt behalen. Klik hier als je deze wil lezen.

Na het lezen van deze blog heb je als het goed is genoeg ideeën opgedaan om meer gratis abonnees op YouTube te krijgen. Vond jij deze hacks handig? Bekijk dan ook eens deze blog waar we dieper ingaan op een goede YouTube strategie, zodat je jouw kanaal een goede basis kunt geven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven