handleiding youtube geld verdienen

De beste manieren om geld te verdienen op YouTube

GELD VERDIENEN met Youtube? Lees deze handleiding!

Wij zijn er bijna zeker van dat je ooit een virale YouTube-video hebt gezien. Ze zijn er in alle soorten en maten – van super populaire liedjes als ‘Watch Me (Whip/Nae Nae)’, een grappige knorrige kat of iemand die valt. Wat hebben ze allemaal gemeen? Nou, deze makers hebben allemaal een hoop geld op YouTube verdiend toen hun video’s viraal gingen. Laten we dus kijken hoe we geld kunnen verdienen op YouTube.

virale videos youtube

Eerste stappen

Veel geld verdienen op YouTube is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Er zijn veel hindernissen in het proces die je moet overwinnen. Het is zeker geen manier om snel rijk te worden. Als je echter een hobby hebt, echt goed bent in een bepaalde activiteit en mensen wilt helpen, grappig bent, of zelfs als je gewoon wat plezier wil hebben, dan is YouTube een geweldige optie om wat extra geld te verdienen met iets wat je met liefde doet.

Maak een Youtube account aan

Het eerste en waarschijnlijk meest voor de hand liggende startpunt is een YouTube-account. Je zou een idee moeten hebben van de soorten video’s die je wilt uploaden. Vervolgens wil je het genereren van inkomsten inschakelen en aanmelden voor Google AdSense.

Meld je aan bij AdSense

Als je inkomsten genereren inschakelt, ga je ermee akkoord dat je alleen video-inhoud uploadt waarvoor je de rechten hebt en die volgens de regels worden gespeeld (zoals het niet steeds opnieuw kijken naar je eigen video om advertenties te stimuleren). Google AdSense is de manier waarop je je betalingsinformatie instelt voor wanneer je daadwerkelijk geld gaat verdienen.

google adsense

Partnerschap

Vervolgens wil je een YouTube-partner worden. Dit is niet zo moeilijk als het vroeger was. Om in het verleden een YouTube-partner te worden, moest je op elk gewenst moment ongeveer 15.000 uur aan je video bekijken. Het voordeel hiervan is dat je meer dan 15 minuten video kunt uploaden, wat kan helpen bij sommige videoprojecten. Je krijgt ook analytische hulpmiddelen en wat meer geavanceerde bewerkingstools.

Soorten advertenties

Nu je inkomsten genereren kunt instellen, samen met Google Adsense en YouTube-partnerschap, ben je klaar om van start te gaan. Laten we de soorten advertenties op YouTube bekijken. Je kent ze waarschijnlijk wel als je een bepaald aantal YouTube-video’s bekijkt. Er is een advertentie met een bodemtekst die onder aan je video wordt weergegeven en er is een clip die aan het begin van je video wordt afgespeeld. Je kan selecteren welke van deze advertenties je video mag hebben en het kan een verschil maken, afhankelijk van je doelgroep of hoeveel inkomsten je video oplevert.

Betaling per vertonen of interactie

Door de manier waarop adverteren met YouTube werkt, is het niet makkelijk om geld te verdienen. Het moeilijke gedeelte is eigenlijk het definiëren van het woord ‘vertoningen’. De enige keer dat je geld verdient op YouTube, is wanneer iemand interactie heeft met je advertentie of wanneer er een ‘vertoning’ op staat. Dit betekent dat als iemand een advertentie overslaat of een advertentieblokkering uitvoert, je niet voor die weergave wordt betaald. Dit maakt het schatten van de hoeveelheid views die een video heeft en hoeveel een gebruiker van de video maakt zeer uitdagend. Het hangt er ook van af of het om een ​​videoadvertentie aan de voorkant van je video gaat of alleen maar om een ​​vak onderaan je pagina; dit bepaalt hoeveel mensen op je advertentie reageren en hoeveel geld je kunt verdienen.

Variabelen die van invloed zijn

Er zijn veel variabelen die van invloed kunnen zijn op de hoeveelheid geld die je met YouTube kunt verdienen. Je publiek heeft veel te maken met het type advertentie dat het beste werkt. Als je bijvoorbeeld korte grappige video’s maakt, is het waarschijnlijk het beste om aan het begin geen advertentie van 30 seconden toe te voegen. Een kijker kan gewoon meteen doorgaan. Gelukkig heeft YouTube een analysepagina die je kunt gebruiken om zowat elk meetbaar aspect van je video te bekijken, van demografie tot het tijdstip van de dag en de locatie.

Voorwaarden om geld te verdienen

Zoals je wellicht in ons vorige blog hebt kunnen lezen zijn er een aantal spelregels voor Youtube om geld te verdienen. Kort samengevat houdt dit in dat je minimaal 1000 abonnees nodig hebt, en 4000 uur kijktijd in de afgelopen 12 maanden bij elkaar moet hebben gehaald. Haal je 4000 uur in 1 maand dan is dat ook prima.

Cheaten voor het goed doel 😎

Het is niet eenvoudig om even aan 1000 abonnees en 4000 uur kijktijd te komen, tenzij iemand jouw video ontdekt en het viraal gaat. Gelukkig kun je cheaten (risicovrij). Je kunt namelijk volgers (abonnees), Youtube views en kijktijd kopen, en dat kan bij ons!

Abonnees kopen spreekt voor zich. Kijktijd kopen voor Youtube verdient enig uitleg. Je kunt als voorbeeld 1000 views kopen voor je video. Gemiddeld wordt er 2 tot 3 minuten gekeken. Zorg er dan ook voor dat je een lange video pakt (minimaal 5 minuten) en daarvoor je views bestelt. Zo loopt de kijktijd makkelijker op. 1000 views kunnen je al snel 2500 minuten opleveren wat omgerekend 41 uur is. De kijktijd verschilt ook per video. Veel views (kijkers) betekent ook een betere ranking, dus vanzelf meer aandacht en kijkers erbij, en dat is gratis.

Doe eens een test om te zien wat het jou oplevert. Je kunt ook grote aantallen bij ons bestellen wat vaak een stuk goedkoper is dan kleine aantallen.

Belangrijke tip: gebruik zo veel mogelijk relevante keywords bij het uploaden

 

SUCCES MET GELD VERDIENEN OP YOUTUBE!!!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven