Wat is Vimeo

Wat is Vimeo

Vimeo is opgericht in 2004 door een groep filmproducenten die hun hun werk en hun persoonlijke filmpjes met een groter publiek wilde delen. Na verloop van tijd werd dit platvorm steeds groter en tegenwoordig maken er miljoenen deelnemers gebruik van. Dit platvorm wordt iedere dag groter en groter!

wat-is-vimeo

 

Wat kan je op Vimeo

Vimeo is een video website, je kunt hier videos uploaden, deze kan je weer delen én je kunt hierop videos bekijken. Er is een gratis versie, de Basis en je hebt 3 betaalde versies, de Plus, de Pro en de Business.

 

Leden

De leden van Vimeo worden ook wel Vimeans genoemd

 

Waarom Vimeo of én youtube

YouTube gebruik omdat deze videos hoog scoren in Google, je wordt snel en op meerder zoekwoorden gevonden. Dat is met Vimeo minder , je wordt hier minder vaak getoond., maar Vimeo heeft weer andere voordelen. Vimeo is mooi en heel gebruiksvriendelijk, je kunt hier op een makkelijke manier embedden. Wat ook handig bij Vimeo is dat je op een zeer gebruiksvriendelijke manier zelf een “plaatje” kunt kiezen wat je wilt dat getoond wordt bij je Video, bij YouTube is dat lastiger, daar kan je slechts kiezen uit 3 plaatjes.

vimeo-of-youtube

 

Vimeo is simpel

Wat ook een pré voor Vimeo is is dat het erg simpel is om een video te vervangen met behoud van de url, vieuws enzovoort en dat biedt YouTube niet.

 

Wat is “embedden”?

Embedden betekent insluiten, het insluiten van een link vanuit een andere website naar je eigen website. Je gebruikt daarbij een link en door deze link te gebruiken kun je meteen de inhoud al zien zonder dat er op deze link geklikt hoeft te worden.

 

Bedrijfsmatig of privé?

Vimeo is een platform vooral gericht op filmmakers en artiesten.

 

Waarom zou je voor Vimeo kiezen in plaats van YouTube

Vimeo gebruikt geen advertenties, heeft geen tijdslimiet. Het is min of meer een kleine gemeenschap van filmliefhebbers. Ook heb je hier meer kans om opbouwende kritiek te krijgen, wat zeer zeker van meerwaarde kan zijn.

 

Het logo van Vimeo

Het Vimeo logo is een blauw vierkant met een witte letter V erin.

 

Kan je door het gebruik van Vimeo geld vedienen?

Tegenwoordig kun je op Vimeo een eigen “betaalde” kanaal starten. Met de Tip Jar kunnen kijkers je een fooi geven en je kunt je video hier ook verhuren.

 

“Liken” op Vimeo

Je kunt met je video net als op andere platform likes krijgen. Daardoor wordt je video meer bekeken en gevonden.

vimeo-meer-likes

 

Kun je games spelen en of plaatsen op Vimeo

Je kunt filmpjes plaatsen met bv uitleg over een spel maar geen spellen daadwerkelijk spelen.

 

Vimeo en webinars

Je kunt de opname van je webinar delen op Vimeo door je opname online te publiceren. Een groot voordeel van Vimeo is dat je je privacy instellingen goed en gemakkelijk kunt instellen en heel eenvoudig je logo kunt toevoegen.

 

Vimeo views en likes kopen

Bij ons kun je vimeo vierws en likes kopen! Wij hebben ze wel te koop maar nog niet in de webshop staan. Neem contact met ons op voor een speciale aanbieding op maat!

Geef een antwoord