Wat is Twitter

Wat is Twitter

[two_fourth class=”” last=”no” ]

Twitter is gratis en wordt ook wel het realtime web genoemd. Je kunt snel en makkelijk korte berichten, maximaal 140 tekens, posten. Twitter is ook makkelijk op je mobiel te gebruiken. Je hoeft maar eenmalig in te loggen en de volgende keren herkent  je mobiele telefoon je meteen. het werkwoord van Twitter is Twitteren. Twitter is een sociaal netwerk waar vrienden je kunnen volgen en jij anderen ook kunt volgen.[/two_fourth][two_fourth class=”” last=”yes” ]

wat-is-twitter

[/two_fourth][border ]

[two_fourth class=”” last=”no” ]

Twitter-icoonTwitter-icoon-vogelLogo Twitter

Het logo van Twitter is een blauw vierkant blokje met een wit vogeltje er in. Soms wordt het Twitter logo ook met een witte letter ‘t’ aangeduid.

 

Wat zijn Tweets

Tweets zijn korte berichtjes, updates van jou waar andere mensen die zelf op Twitter actief zijn op kunnen reageren.

 

Voor wie is Twitter

Twitter wordt zowel privé als zakelijk ingezet. Voor je bedrijf kun je Twitter inzetten als een goed werkende marketingstrategie. Hoe meer volgers hoe meer je bericht getoond wordt, hoe “bekender” je wordt. Deze sociale media, Twitter is een goedkope manier om beduidend meer online bekendheid te krijgen.  Er zijn hele grote maar evenwel kleine bedrijven aanwezig op Twitter. Let wel op wanneer je privé en zakelijke posten deelt, kijk dan vooral even met zorg naar je instellingen. Je zult niet de eerste zijn die zich daarin vergist en iets privé op een zakelijke pagina zet, met alle gevolgen van dien.

 

Wat kun je zoal doen op Twitter

Je kunt op Twitter korte berichten posten. Je kunt posten van andere lezen maar er zijn ook nog andere manieren om actief op Twitter te zijn zoals door te:

  1. Beantwoorden
  2. Retweeten
  3. Een post/bericht Favoriet maken
  4. Delen via een Privé bericht
  5. Copy de link naar een Tweet
  6. Negeren
  7. Blokkeren
  8. Rapporteren

 

Redenen om te gaan twitteren

Het kan een leuk tijdverdrijf zijn, het laatste nieuws komt in een snel tempo voorbij en je kunt zelf ook op zoek naar interessant nieuws, nieuwswaarde, je kunt je concurrente bedrijven volgen, kijken wat zij twitteren en daardoor inzicht krijgen in hun activiteiten, makkelijk netwerken, je website promoten, hoger in de zoekmachine komen SEO enz.

[/two_fourth][two_fourth class=”” last=”yes” ]

Tijdverdrijf

Het gevaar wat op de loer ligt met twitteren is dat je het besef van tijd verliest, voor je het weet zit je veel langer te twitteren dan van te voren de bedoeling was.

 

Volgend en Volgers

Volgers zijn vrienden en Fans die je volgen op Twitter. Zodra jij een berichtje Tweet krijgen al je volgers dit berichtje te zien, zij kunnen daar dan vervolgens actie op ondernemen en je blijft hierdoor ook nog eens op de hoogte van elkaar. Hetzelfde kan jij doen met vrienden of familie maar ook met bedrijven en of bekende personen. Er zijn veel bekenden personen die gebruik maken van Twitter, zij hebben vaak vele volgers. Ook gebruiken veel twitteraars de has tag # wanneer je deze voor een woord zet wordt dit woord gezien als een zoekterm, daardoor kunnen anderen jouw bericht makkelijker vinden.

 

Trends in Nederland

Trends is een optie in de linkerkant van het menu waar je op kunt klikken en waar je dan aan kunt geven wat jou interesses zijn. Deze worden onder andere gepersonaliseerd op basis van je locatie. Je zou dus kunnen kiezen voor bijvoorbeeld:Trends in Nederland.

 

Zoeken en Vinden op Twitter

Door een zoekterm tussen haakjes “te plaatsen” vind je sneller het onderwerp waarnaar je op zoek bent, je kunt ook meerdere zoekwoorden ingeven bijvoorbeeld : likes kopen of volgers kopen.  

 

Bekende, interessante personen en of artiesten zoeken

Hiervoor kun je gebruik maken van Klout score. Dit is een bedrijf die op basis van sociale media activiteiten van een bekende persoon een gemiddelde score bepaald. Vandaar de naam Klout score. Via dit bedrijf kun je heel makkelijk personen vinden met een hoge score.

 

Meer Twitter volgers

Meer Twitter volgers dragen bij aan de uitstraling en geloofwaardigheid. Heb je een bedrijf en een Twitter account, dan zijn een aanzienlijk aantal volgers een absolute must. Wat vind je zelf overtuigender overkomen: 80 volgers voor een bedrijf of 880 volgers? Meer Twitter volgers nodig? Bij ons kun je die gewoon kopen! Kijk voor de prijzen op Twitter volgers kopen.

meer-twitter-volgers

[/two_fourth]

 

Geef een antwoord