Wat is Facebook

Wat is Facebook

Facebook is een sociaal netwerk site waar mensen hun interesses kunnen delen met anderen.

like-ons-op-facebook

[border ]

[two_fourth class=”” last=”no” ]

Hoeveel mensen zijn er op Facebook

Er zijn 9,4 miljoen Nederlanders actief op Facebook, een stijging ten opzichte van afgelopen jaar ondanks dat veel jongeren tegenwoordig andere sociale media netwerken opzoeken.

 

Wanneer mag je op Facebook

Om op Facebook een account te mogen aanmaken moet je 13 jaar of ouder zijn.

 

Account aanmaken

Je werkt in het scherm, account aanmaken Facebook van boven naar beneden, allereerst ga je naar Registreren en vul je je gegevens in. Daarna vul je je je e-mail adres en je zelf gekozen wachtwoord in en vervolgens kun je je aanmelden.

 

Welke manieren zijn er om op een bericht te reageren

Er zijn verschillende manieren om op een post/bericht te reageren, je kunt een post liken, beantwoorden of delen, je kunt personen taggen of porren.

 

Wat is liken

Liken is klikken op de “vind ik leuk” button, ook wel afgebeeld als een duim.

vind-ik-leuk-facebook

 

Wat is porren

Wanneer je iemand wilt porren, je wil graag even de aandacht, ga dan naar het profiel van deze persoon. Daar klik je op de drie boven elkaar geplaatste puntjes. Hierna verschijnen drie keuze mogelijkheden met oa de optie om op het woord “porren” te klikken en daar kan je dan vervolgens weer op klikken. De betreffende persoon ontvangt hier dan op Facebook een melding van.

 

Wat is een Timeline

De “tijdlijn” is een chronologische verzameling van oa levensgebeurtenissen, foto s en muziek.

 

Facebook messenger app

Hoe werkt de facbook messenger app? Het is een gratis app , een berichtendienst voor op je pc, tablet en smartphone. Je kunt hiermee gratis bellen en berichten sturen naar je contacten. Wat kun je zoal met deze applicatie? Je kunt oa berichten sturen, groepsgesprekken starten, en stickers sturen.

 

Wat is Taggen

Iemand taggen doe je door een @ voor zijn naam te zetten, zodra je dit doet verschijnt zijn volledige naam in beeld, klik je hierop krijgt deze persoon dit bericht op zijn tijdlijn te zien.

 

[/two_fourth]

[two_fourth class=”” last=”yes” ]

Reageren en beantwoorden op berichten

Komt er een foto, video of bericht langs wat je leuk vind of waar je de behoefte bij hebt om op te reageren, kan je de volgende stappen nemen.

1.je klikt op Vind ik leuk
2.je klikt op reageren en plaatste daar je reactie onder
3.je klikt op Delen en dit bericht wordt op je tijdlijn geplaatst
4.je verzendt het als een bericht (messenger)
5.je kopieert de Link
6.Waarom Liken

 

Waarom de functie like en wat voegt deze toe

Een van de grootse doelen van Liken is dat mensen over je praten op Facebook, je wilt graag gezien worden op Facebook en daarnaast is het ontzettend leuk als mensen reageren op wat je plaatst. Máár vrienden gaan niet zomaar reageren op wat jij plaatst, je zult ze moeten aanspreken, weten waar hun interesses liggen. Iedere dag wordt er ongelooflijk veel keer geklikt op Like de laatste cijfers zijn dat dit meer dan 3,2 miljard keer per dag gebeurd! Zeker de moeite waard om ook zakelijk in te zetten, liken. Wanneer je de zoekterm zakelijk LIKES op Google intypt vind je ontzettend veel informatie en nuttige tips over dit onderwerp.

 

Meer Facebook likes

Meer likes dragen bij aan de overtuigingskracht en betrouwbaarheid. Heb je veel likes dan kom je overtuigender over en verkoop je makkelijker je producten en diensten. Likes kopen voor Facebook kan bij ons in de webshop op een veilige manier. Je kunt kiezen voor echte Nederlandse Facebook likes maar ook voor bijvoorbeeld Internationale Facebook likes. Mensen die vooral hun teller snel omhoog willen hebben kiezen voor Internationale Facebook likes. Mensen die ook meer Nederlandse potentiële klanten erbij willen hebben kiezen voor Nederlandse Facebook likes.

 

Waarom Delen

Wat gebeurt er wanneer je een bericht , foto of video deelt? Deel je een bericht van iemand anders dan kan je kiezen waar deze geplaatst gaat worden, op jouw eigen tijdlijn of op die van iemand anders. Het bereik van het gedeelde bericht wordt op deze manier vele malen meer gezien of bekeken en je kunt hierdoor meer interactie creëren.

facebook-bericht-delen

 

Persoonlijke berichten

Binnen de opties die Facebook je biedt om je berichten te delen, kun je ook kiezen om een privé bericht te sturen. Enkel de persoon aan wie je deze richt krijgt dit bericht te zien. Het komt ook niet op de tijdlijn van deze persoon te staan, het is privé. Waar vind je de mogelijkheid om een Persoonlijk Bericht te plaatsen? Bovenaan in de balk staat een tekstwolkje, een vierkant, wanneer je daar op klikt kom je in een scherm waar je op een pennetje kunt klikken en van daaruit kan de betreffende naam intypen van de persoon met wie je in contact wilt komen en je bericht plaatsen.

 

Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook gaat op een eenvoudige gebruiksvriendelijke manier. Je kunt je uitgave goed regelen en in de gaten houden door deze zelf aan te passen. Bepaal goed wat je doelgroep is en waar hun interesses liggen daardoor zal je advertentie vaak getoond worden en bereik je sneller je doel.[/two_fourth]

0