Meer Volgers Twitter? Krijg Ze Hier!

Twitter volgers

Wanneer je overweegt om te starten met Twitter of net een account hebt aangemaakt, is het handig dat je wel weet waar je op moet letten. Tweets, instellingen, betaalde mogelijkheden, er komt in één keer genoeg op je af. In deze blog lees je handige tips over hoe je meer volgers op Twitter kunt krijgen, zowel betaald als gratis.

Wat is Twitter?

Twitter is een social media platform waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 280 karakters) met de rest van het internet kunnen delen. Deze korte berichten worden ook wel tweets genoemd. Posten op Twitter is vrij eenvoudig, waarbij de content voornamelijk op tekst focust. Laat dit je daarentegen niet tegenhouden om gebruik te maken van de andere functionaliteiten binnen je tweets, zoals gifjes, linkjes, foto, video en polls.

Op het platform vind je zowel veel persoonlijke als zakelijke accounts en zul je profielen tegenkomen met een blauw vinkje. Dit blauwe vinkje houdt in dat de desbetreffende pagina geverifieerd is, dus dat je daadwerkelijk met dat bedrijf of persoon aan het praten bent.

Voordelen van een Twitter account

Wanneer je korte updates over jouw bedrijf of leven wilt delen met de rest van de wereld, is Twitter het juiste platform. Wanneer we het platform vergelijken met anderen social media platformen als Instagram en Facebook, heeft Twitter de volgende voordelen:

  • Het platform is goed doorzoekbaar voor gebruikers waardoor ze jouw pagina sneller vinden.
  • Je plaatst en ziet real-time updates van anderen
  • Het is een ideaal platform voor discussies, customer-service en feedback
  • Makkelijk in omgang en snel op te zetten

Veel internationale bedrijven gebruiken Twitter al om snel te communiceren met hun klanten. Ze vergroten hiermee hun betrokkenheid en zijn online nog beter zichtbaar. Veel mensen delen hun mening via het Twitter platform, als bedrijf is het de kunst om zo snel (en zo netjes) mogelijk op deze tweet te reageren. Zo kun je boze klanten snel tevreden stellen en goede feedback bedanken.

Meer volgers op Twitter gratis

Wil jij graag meer volgers op Twitter krijgen? Dan zijn hier heel veel verschillende maniertjes voor. In deze blog maken we onderscheid tussen gratis manieren en betaalde manieren, zodat je een goed overzicht krijgt van alles wat het platform te bieden heeft.

Spammen zal averechts werken

Als iets niet werkt op Twitter, is het wel het spammen van tweets waarin je vraagt of gebruikers je willen volgen. Niemand zit te wachten op om de 10 minuten dezelfde tweet. Allereerst brengt deze tweet geen informatie met zich mee (en is dus niet interessant) en ten tweede is het hoogstens irritant. 

Het is beter om enkele keren per dag (ga uit van tussen de 4 en 6 keer) een informatieve of entertainende tweet te plaatsen die gebruikers aan het denken zet. Zorg dat jouw account waarde toevoegt aan het platform en voor jouw doelgroep interessant is om te volgen.

Gebruik hashtags

Tweets met hashtags hebben veel meer bereik dan tweets zonder hashtags. Plaatst 3 relevante hashtags aan jouw tweet, niche of doelgroep onderaan in de tekst. Gebruikers zoeken vaak aan de hand van deze hashtags nuttige informatie op. Wanneer jij dezelfde hashtags als jouw doelgroep gebruikt zullen ze jouw account dus sneller vinden.

Tweet over relevante onderwerpen

Twitter is een social media platform dat vooral wordt gebruikt voor het opzoeken van nieuws en updates. Wanneer jij enkel met reclamespotjes of marketing kreten komt, zal jouw account al snel worden overgeslagen. Maak relevante en informatieve content die jouw doelgroep aanspreekt en ga in op het laatste nieuws binnen jouw branche. Op deze manier zet jij jezelf als een expert neer.

Zorg dat je account goed is ingericht

Wanneer een gebruiker voor het eerst op jouw Twitter pagina komt, moet het binnen 10 seconden duidelijk zijn met wat voor account de gebruiker te maken heeft. Dit doe je door een duidelijke profielfoto in te stellen, een sterke bio te schrijven (wie ben je en wat doe je), een locatie toe te voegen aan je pagina en eventueel een link naar een website toe te voegen. 

Daarnaast is het ook slim om een tweet vast te pinnen bovenaan je pagina. Kies hierbij voor een tweet die veel reacties of likes heeft gekregen, zodat je zeker weet dat deze interessant voor jouw doelgroep is. Wanneer een gebruiker op jouw pagina deze leuke tweet als eerst ziet, is de eerste indruk gelijk al goed. Wissel deze tweet om de zoveel tijd af, zodat de content nog wel relevant genoeg is.

Zet aan tot retweeten

Zorg dat je jouw tweets zo indeelt, dat gebruikers het willen retweeten. Dit kun je doen door een zin aan het einde te plaatsen waarin je vermeld “de tweet te retweeten wanneer je het over X eens bent”. Of zorg dat je tekst extra grappig is, waardoor gebruikers de tweet uit zichzelf retweeten.

Het retweeten zorgt ervoor dat jouw tweet bij derden terecht komt, waardoor je bereik groeit en de kans groter is dat een nieuwe gebruiker je gaat volgen. Wees daarentegen niet opdringerig en vermeld het niet in elke tweet die je plaatst, dit kan als spam voor gebruikers overkomen. 

Zorg voor een mooie balans tussen volgers en volgend

Waar veel Twitter accounts de mist mee in gaan is dat ze maar 0 mensen volgen. Voor veel gebruikers is dit één van de redenen om jouw account links te laten liggen. Niet alleen komt het niet professioneel over, het straalt ook desinteresse uit. 

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je gelijk iedere volger terug moet volgen. Maar let er zeker op dat je zorgt dat je partners, medewerkers of andere experts in jouw niche volgt. Zo help je het Twitter algoritme ook een handje.

Claim je expertise

Deel veel tips en tricks binnen jouw vakgebied, om ervoor te zorgen dat gebruikers jou als expert binnen de branche zien. Twitter gebruikers willen graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en zijn altijd op zoek naar informatieve accounts die ze een handje helpen in hun professionele ontwikkeling. 

Meer volgers op Twitter betaald

Naast dat je meer volgers kunt krijgen door moeite en tijd in je account te steken, zijn er ook enkele betaalde opties op meer volgers op Twitter te krijgen. Wij hebben gekozen om de vier meest populaire manieren aan jullie voor te leggen; betaalde tweets, promotie accounts, winacties en het kopen van volgers.

Betaalde tweets

Naast gratis tweets kun je ervoor kiezen om een uitgelichte tweet te plaatsen. Deze uitgelichte betaalde tweet ziet er hetzelfde voor gebruikers uit als een klassieke tweet, maar komt dus op de nieuws feed van een hele nieuwe groep gebruikers terecht. Het fijne aan deze mogelijkheid is dat het niet op hoeft te vallen als ‘reclame’ en het natuurlijker overkomt. 

Promotie accounts

Wil jij niet zo zeer één tweet viraal laten gaan, maar zorgen dat meer mensen jouw account te zien krijgen, dan kun je kiezen voor een account promotie. Deze betaalde functie zorgt dat jouw account verschijnt in de “who to follow” sectie van Twitter en zorgt voor een snelle bereikopbouw.

Bij deze functie schrijf je in het kort waarom mensen jouw account moeten volgen en kun je eindigen met een sterke call-to-action. Op deze manier haal jij het beste uit de advertentie.

Winacties

Een manier die veel op Facebook wordt gebruikt, maar ook prima inzetbaar is op Twitter, zijn de winacties. Bij een winactie verloot je een item, product of dienst onder je volgers. Het enige wat gebruikers moeten doen om deel te nemen aan jouw winactie is volgen en retweeten. Hierdoor zul je zien dat jouw volgers als een speer de lucht in gaan.

Het enige wat je moet doen om een winactie te organiseren is zorgen dat je een opvallende tweet schrijft (het liefst met afbeelding) waarbij je de prijs, de voorwaarden en de einddatum beschrijft. Na de einddatum kun je zelf één of meerdere winnaar(s) kiezen.

Handige tip van ons: wanneer je een bedrijfsprofiel hebt kun je het beste kiezen voor een product of dienst dat te maken heeft met jouw bedrijf. Op deze manier krijg je er (hopelijk) weer een gratis mooie review bij! 

Meer volgers twitter – kopen via Likes-kopen

Heb je weinig geduld of tijd, maar wil je wel meer volgers op Twitter? Dan kun je ervoor kiezen om volgers te kopen via Likes-kopen.nl. Hierbij hoef je geen moeite te steken in het groeien van volgers, waardoor je weer meer tijd kunt steken in het maken van goede content. De pakketten starten al vanaf 25 volgers en lopen op tot wel 25.000 volgers, waardoor je zelf kunt bepalen welke hoeveelheid er bij jouw account past. 

Het fijne van Likes-kopen is dat wij alleen werken met kwalitatieve volgers die niet van nep te onderscheiden zijn. Daarbij heb jij 90 dagen garantie op je nep-volgers. Ben je niet tevreden? Dan regelen we met jou een goede oplossing.

Vond je deze uitleg super handig en wil je meer handige tips over hoe je gratis meer volgers op Twitter krijgt? Lees dan ook zeker deze blog, waar we je meer dan 8 manieren vertellen om jouw Twitter account GRATIS te laten groeien. Echt een must-read wanneer je aan de slag wil met jouw Twitter bereik.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven