twitch volgers krijgen

Twitch Volgers Krijgen

Meer volgers op Twitch? Dit is hoe je het doet!

Ben jij druk bezig met jouw Twitch account op te schalen, in de hoop dat je er binnenkort geld mee kunt verdienen en mooie samenwerkingen aantrekt? Dan is deze blog speciaal voor jou! Meer Twitch volgers krijgen kan best lastig zijn, maar deze onderstaande tips helpen je zeker op weg. 

Wat is Twitch voor platform?

Met meer dan 1 biljoen minuten gestreamde livestreames in het afgelopen jaar, is  Twitch het meest populaire online livestream platform voor gamers. Kijkers kunnen zowel live meekijken met de streamer, als vooraf opgenomen beelden terug kijken. Hierdoor hoef je niets van jouw favoriete streamer te missen. 

Anno 2023 zijn gaming video’s niet meer de enige categorie waarvoor je als streamer of kijker op het Twitch platform terecht kunt. Ook livestreams over sport, voeding, muziek en eten zijn de laatste tijd erg populair. Al met al een platform waar je uren op kan zitten zonder verveeld te raken.

Tips om meer Twitch volgers te krijgen

Het verkrijgen van meer Twitch volgers kan in het begin erg lastig zijn. Je account wordt nog niet door het algoritme gepusht en daardoor zit je vaak met maar 1 tot 5 kijkers in je livestream. Toch zijn er enkele stappen die je zelf kunt nemen om hier verandering in te brengen. Wij hebben 6 goede tips op een rijtje gezet die je helpen om meer Twitch volgers en kijkers te krijgen.

Wees origineel en niet te stil

Veel Twitch streamers trappen in deze valkuil; ze zitten zo diep in hun spel dat ze er stil van worden. Dit is nu net iets wat het krijgen van meer Twitch volgers in de weg zit. Twitch is een entertainment platform. Kijkers trekken naar streams toe om even te ontspannen, te lachen en (het woord zegt het al) entertaint te worden. Wanneer jij hier niets aan doet, zal dit terug te zien zijn in het aantal kijkers en volgers. 

Wees daarom interactief met je volgers, vertel wat je aan het doen bent of kom zelfs met interactieve keuzes tussendoor waarbij je kijkers bepalen wat je volgende stap is. Zelfs als er maar 1 iemand naar je stream kijkt, is het belangrijk om te blijven praten en die connectie aan te gaan. Dit zorgt ervoor dat kijkers minder snel verveeld raken en graag bij je terug komen. 

Denk na over de taal waarin je streamt

De taal waarin je begint met streamen zal een grote impact hebben op het aantal kijkers. Realiseer je dat wanneer je ervoor kiest om Nederlands in je stream te spreken veel bezoekers zullen wegklikken, met de simpele reden dat ze je niet verstaan. Om deze reden kiezen de meeste Twitch streamers voor Engels als voertaal. Kun jij een aardig woordje Engels en ben je verstaanbaar? Pak deze kans dan zeker aan! Misschien voelt het in het begin wat onwennig, maar al helemaal wanneer je games speelt zullen veel woorden steeds natuurlijker aanvoelen door de kracht van de herhaling. 

Zorg ook dat mensen in de chat zich zoveel mogelijk houden aan deze voertaal. Wanneer je besluit om Engels te spreken, maar er in de chat nog veel Nederlands wordt gepraat, kunnen mensen die enkel Engels spreken zich buitengesloten voelen. Dit kan voor hen een reden zijn om niet meer naar jouw stream terug te keren.

Blijf weg van ‘follow for follow’ teksten

Alhoewel wij best begrijpen dat het aantrekkelijk is om als beginnend streamer aan teksten zoals ‘follow for follow’ mee te doen, raden wij dit toch echt af. Dit kan op platformen als Instagram en TikTok misschien werken, maar op Twitch niet. Om iets op Twitch te bereiken heb je namelijk naast volgers ook gemiddeld 3 kijkers per stream nodig. Mensen die je enkel volgen (en daarna waarschijnlijk weer ontvolgen) kijken deze vaak niet, waardoor je er niets mee opschiet. 

Wat wel helpt is je huidige kijkers enkele keren in de stream te vragen of ze je al volgen. Doe dit niet op een dwingende manier of te vaak, dit zal hen enkel afschrikken. Je kunt er ook voor kiezen om een chatbot (een robot die automatisch berichten om de zoveel minuten voor je plaatst) hiervoor in te schakelen.

Wees consistent

Consistentie zorgt voor loyale kijkers. Zorg dat je iedere week consistent rond dezelfde tijden streamt en dit ook duidelijk vermeld op je profiel. Doe dit bijvoorbeeld door 1x per week een schema op je profiel online te zetten met informatie over welke game je wanneer speelt. Op deze manier kunnen kijkers vooraf rekening houden met jouw stream en weten ze vooraf wanneer hun lievelingsspel wordt gespeeld.

Ook als je Twitch niet enkel gebruikt om te gamen kun je dit schema prima gebruiken. Zo kun je “let’s chat” uurtjes in je schema toevoegen. Zodat mensen die weinig om de spellen geven, maar wel geïnteresseerd in jou zijn weten wanneer ze terug moeten komen. 

Zet andere social media platformen in

Social media is een gratis en krachtige marketing tool die je kunt inzetten om meer Twitch volgers te krijgen. Maak een speciaal account aan voor je streams op een platform waar jouw doelgroep op te vinden is en promoot je streams. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je meer kijkers naar je stream toe trekt, ook zorg je dat je samenwerkingsmogelijkheden op dit andere platform creëert. 

Enkele leuke content ideeën:

  • Kijkjes achter de schermen van de stream 
  • Highlights van de stream (grappige momenten of mooie acties)
  • Stukjes uit jouw dagelijkse leven 
  • Polls over wat je in de volgende stream moet doen
  • Leuke uitdagingen waarbij je jouw volgers bij betrekt (bijv. 5 uur live zonder….)

Of je nu voor TikTok, Instagram of een ander platform als tweede social media kanaal gaat. Zorg dat je profiel zelf goed is ingericht en mensen gemakkelijk bij je stream terecht komen. Bijvoorbeeld door een linkje op je profiel te plaatsen. Wanneer je dit niet doet kan het voor mensen te veel moeite zijn om je online verder op te zoeken, waardoor je marketing funnel dood loopt.

Investeer in goede streamingsapparatuur

Geef toe, zelf kijk je ook liever naar een stream met een hoge kwaliteit beeld en geluid dan een stream die hapert en waarbij je de streamer bijna niet hoort. Voor een positieve ervaring is het belangrijk dat je investeert in een goede microfoon en camera. Maar dat is zeker niet alles, denk ook aan de ruimte achter je die de kijkers mogelijk zien, een goede internetverbinding, professionele software en extra factoren zoals goed licht. 

Het is voor velen een uitdaging om op Twitch een bepaalde bekendheid op te bouwen. Met de bovenstaande tips zorg je niet alleen dat je meer kijkers en Twitch volgers krijgt, ook ontwikkel je jezelf als streamer. Zodra jij vol zelfvertrouwen en positieve energie achter de camera zit, zullen kijkers dit aanstekelijk vinden en met plezier naar je streams kijken. 

Hoe kun je geld verdienen met Twitch?

Wanneer je een mooi aantal volgers en kijkers op het platform hebt opgebouwd kun je een prima zakcentje met Twitch verdienen. Zo zijn er mogelijkheden om partner te worden, samenwerkingen aan te gaan of donaties te ontvangen.

Het Twitch partnerprogramma

Om Twitch partner te worden en inkomsten vanuit het platform te genereren moet je voldoen aan specifieke strenge voorwaarden. Zo moet je onder andere minimaal 50 volgers hebben, een x aantal uren per maand streamen en voldoen aan de basisregels van het platform. 

Mocht je dit behalen, dan krijgen jouw kijkers de mogelijkheid om zich te abonneren op jouw profiel. Hier betalen zij 5 euro per maand voor, waarvan je de helft moet inleveren aan Twitch, en de helft in je eigen zak mag steken. In ruil voor de 5 euro per maand krijgen de kijkers toegang tot extra streams en video’s die je op het platform upload. Maar ook kun je ervoor kiezen om met andere speciale mogelijkheden tijdens streams voor deze abonnees te werken.

Donaties ontvangen tijdens de stream

Een andere methode om bij te verdienen met Twitch is door donaties van je kijkers. Tijdens je stream kunnen kijkers geld doneren om te laten weten dat ze je waarderen en het leuk vinden om naar je te kijken. Bij deze donatie kunnen ze ook een berichtje sturen, die groot op jouw beeldscherm te zien komt. Hierdoor valt de donerende kijker op en krijgt deze persoon vaak extra aandacht. Soms kiezen ze er ook voor om een leuke vraag te stellen aan hun favoriete streamer.

Des te meer volgers en kijkers jij aantrekt, des te groter de kans is dat je meer donaties ontvangt.

Samenwerkingen met externe partners

Samenwerkingen met bedrijven zoals Unisoft of bedrijven die game spullen zoals headsets, computers of handige gaming accessoires verkopen zijn vaak op zoek naar bekende streamers om hun product te promoten. Hiervoor krijg je als streamer betaalt, of spreek je een barterdeal af waarbij jij top kwaliteit game of stream accessoires krijgt in ruil voor de promotie. 

Dit zijn de drie meest voorkomende manieren om geld te verdienen met Twitch. Uiteraard zijn er ook nog andere methodes zoals het verkopen van persoonlijke merchandise of het organiseren van meetings waarbij kijkers de streamer kunnen ontmoeten.

Meer Twitch volgers krijgen kan in het begin erg frustrerend zijn. Wil jij jouw account een kickstart geven? Bekijk dan eens de mogelijkheden om Twitch volgers of kijkers te kopen op likes-kopen.nl om jouw account sneller in het algoritme te laten komen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven