TikTok famous worden

TikTok Famous Worden: Zo Doe Je Dat!

Wil jij TikTok Famous worden?

Droom jij ervan om net zo bekend te worden als de Amerikaanse TikTok sterren Charli d’Amelio, Addison Rae of Bella Poarch? Dan zul je meer moeten doen dan 1x per week een video posten en grappige TikTok video’s uploaden. In deze blog leggen wij jou uit welke mogelijkheden er op TikTok allemaal zijn en hoe je het beste TikTok famous kunt worden. 

De verschillende mogelijkheden op TikTok 

Er zijn verschillende kanten die je als gebruiker op kunt gaan wanneer je graag TikTok famous wil worden. Je kunt jezelf als hoofdpersoon inzetten, waarbij je waardevolle content deelt, entertainende sketches maakt of leuke dansjes doet. Maar je kunt er ook voor kiezen om een TikTok account zonder gezicht aan te maken. Wij geven de voor- en nadelen van beide mogelijkheden.

TikTok influencer

Als influencer heb jij een hechte band met jouw doelgroep en kun jij hen hierdoor makkelijk beïnvloeden om een product te kopen of een dienst af te nemen van een bedrijf. Wanneer je ervoor kiest om TikTok famous te worden als influencer, moet je jezelf vooral focussen op de connectie tussen jou en je volgers. 

Influencers steken veel tijd in het opbouwen van hun eigen naam en merk. Zo letten ze erop met wie ze samenwerken, welke content ze plaatsen en blijven ze weg van onderwerpen die kunnen zorgen voor imagoschade.

TikTok account zonder gezicht

Misschien niet het eerste waar je aan dacht, maar jouw account zelf kan ook TikTok famous worden zonder dat je jouw eigen gezicht hoeft te laten zien. Hiervoor kies je een sub-niche en doelgroep, en plaats je fragmenten op je account die je online gratis kunt downloaden. Denk aan fragmenten uit een sportwedstrijd, motivatie speeches van inspirerende sprekers of video’s waarin bepaalde gadgets worden uitgelegd. Aan de hand van deze video’s trek je een specifieke doelgroep aan en groeit je account.

Vaak zijn dit accounts die in korte tijd worden opgeschaald en daarna voor een dikke winst worden verkocht. Maar je kunt het account natuurlijk ook houden, zoals veel roddel accounts dit doen. 

TikTok famous worden tips! 

Heb jij één van de bovenstaande twee mogelijkheden gekozen? Dan is het nu tijd om jouw account zo goed en snel mogelijk te laten groeien. Hierbij is het snel groeien in volgers, likes en zorgen dat je op de For You pagina komt erg belangrijk. De For You pagina bevat diverse soorten video’s die speciaal voor de gebruiker zijn geselecteerd, gebaseerd op hun interactie met eerdere video’s en hun interesses. Door vaak op deze pagina te verschijnen, heb je meer kans om TikTok famous te worden. Dit geldt voor zowel accounts met als zonder gezicht.

Door met de onderstaande tips aan de slag te gaan, zorg je voor een voorsprong ten opzichte van de concurrentie.  

Kies voor een sub-niche

Wanneer je er niet voor kiest om aan de slag te gaan binnen één specifieke niche, zal je account overkomen als een wirwar van informatie en maak je een minder grote kans om TikTok famous te worden. Gebruikers willen weten wat ze op jouw account kunnen verwachten, en zullen zo sneller overwegen om het account te volgen.

Daarnaast zorgt het kiezen van een sub-niche er later voor dat bedrijven je sneller benaderen voor samenwerkingen, omdat je een hele duidelijke doelgroep hebt. Tegenwoordig is het voor bedrijven belangrijker dat je een duidelijke doelgroep aanspreekt, dan dat je miljoenen volgers hebt. Hou dit dus goed in je achterhoofd bij het plaatsen van content op jouw account.

Enkele voorbeelden van niches die het goed doen op TikTok zijn:

 • Mode en Beauty
 • Reizen en Lifestyle
 • Entertainment
 • Sport
 • Online spellen
 • Gezondheid en Fitness
 • Ouderschap / Familie
 • Technologie updates

Het is slim om binnen deze niches een sub-niche te kiezen. Hierbij zoom je nog meer in op het onderwerp en zorg je voor een specifiekere doelgroep. Voor sport zou een sub-niche basketbalnieuws kunnen zijn, of bij ouderschap kun je focussen op pubers en in de entertainment niche grappige sketches.  

Reageer op video’s van anderen

In het begin kent niemand jouw account nog. Door reacties achter te laten op gebruikers binnen jouw niche zet je jezelf meer op de kaart. Kies hierbij wel voor waardevolle reacties en plaats niet enkel een emoticon. Geef iemand een oprecht compliment, vertel waarom je het met hen eens bent of ga dieper in of vul de informatie van de video aan.

Doe mee aan trends en challenges

Trends maken een groot deel uit van TikTok. Trends zijn bepaalde muziekjes, geluiden of bewegingen die viraal op het platform gaan, en waar iedereen video’s over deelt. Het platform daagt gebruikers uit om een eigen draai te geven aan een populaire trend, en zal deze originele video’s sneller delen op de For You pagina.

Je herkent bekende trends en challenges doordat je ze overal op je eigen For You page voorbij hoort of ziet komen. Of dit nu een bepaald dansje of geluid is, wat je vaak hoort is op dat moment trending! 

Nu kun je natuurlijk niet altijd op alle trends inspelen. Sommige trends zullen niet aansluiten bij jouw account. Kies enkel voor trends en challenges waarbij je een goede of grappige connectie kunt maken naar je eigen content en doelgroep.

Creëer originele content

Als je een conservatieve denker bent, is TikTok niets voor jou. Door authentieke video’s te maken op TikTok, val je sneller bij gebruikers op. Des te origineler jij met trends, geluiden en type content, des te sneller je markleider zult worden binnen je niche. Niemand zit te wachten op honderden accounts die allemaal in dezelfde sub-niche zitten en dezelfde type content delen. Gebruikers willen worden geprikkeld en verrast, denk daarom zoveel mogelijk outside-the-box. 

Ga live!

Een andere manier waarop je ook vaker op de For You pagina zal komen is door live te gaan. Uiteraard is deze optie enkel mogelijk wanneer je kiest voor een account met gezicht. Tijdens deze livestreams kun je ingaan op vragen van kijkers, nuttige informatie delen of bijvoorbeeld je favoriete beautyproducten/fitness items delen.

Lijkt dit livestreamen je wel iets? Dan heb je eerst 1000 volgers nodig.

Is TikTok famous worden moeilijk?

Om TikTok famous te worden heb je naast geluk, ook een bepaalde disclipline nodig. Veel mensen raken na 1 maand ontmoedigd, omdat het resultaat nog niet zo hoog is als ze verwachten. Het is juist de kunst om dan door te zetten, na 1 maand kun je namelijk nog weinig zeggen. 

Gebruik deze tips als je ontmoedigd raakt:

 • Kies voor een TikTok online planner: hierbij zorg je dat er zelfs wanneer je het vergeet, video’s op jouw account worden geplaatst. Voorbeelden van online planners zijn Loomy en Later.
 • Bekijk je resultaten: bepaal welke video’s het best scoorden op je account en maak meer van dat soort content.
 • Schrijf voor jezelf elke maand doelen op: hou deze wel realistisch voor jezelf.
 • Laat iemand weten waar je mee bezig bent: op deze manier heb je een stok achter de deur.

Wanneer je er zeker van bent om famous te worden op Tiktok, dan staat niets je meer in de weg om leuke video’s te plaatsen. Tiktok likes en Tiktok volgers kun je bij ons kopen om je succes wat te versnellen. Wil je bijvoorbeeld live gaan met je kanaal? Dan heb je 1000 fans nodig, en ook deze kun je bij ons kopen!

Hou in je hoofd dat IEDEREEN TikTok famous kan worden. Misschien hebben bekende Nederlanders een voorsprong, maar ook jouw video’s kunnen viraal gaan. Het meest belangrijke is dat je gebruikers vindt met dezelfde interesses als jou, en dat je het leuk vindt om met TikTok bezig te zijn.

Veel gestelde vragen over TikTok

Kun je geld verdienen met TikTok zonder je gezicht te laten zien?

Zeker! Ook bij een TikTok account zonder gezicht zijn er genoeg mogelijkheden om geld te verdienen. Zo kun je werken met affiliate links, waar je producten of diensten van populaire bedrijven promoot of een eigen merchandise lijn beginnen. Daarbij kun je er ook altijd nog kiezen om complete video’s aan te bieden, waarbij een merk de kans krijgt om een video te uploaden op jouw kanaal.

Waar doe ik content ideeën op voor TikTok?

Weet je even niet meer waarover je content moet delen? Bekijk dan eens video’s van andere gebruikers binnen jouw niche. Het is niet de bedoeling om deze video’s 1 voor 1 over te nemen (hierdoor kun je imagoschade oplopen), maar je kunt er wel een hoop inspiratie uithalen.

Hoelang duurt het om TikTok famous te worden?

Helaas kunnen we je hier geen concreet antwoord op geven. Zolang jij consistent goede content op je account upload en unieke video’s maakt die vaak op de For You page komen, kan het snel gaan. Zorg hierbij dat je niet voor een te verzadigde niche kiest, dan moet je opboksen tegen allerlei grote kanalen en is de kans dat je vaker viraal gaat een stuk kleiner.

Ga jij aan de slag met deze tips, dan word je binnenkort vast en zeker de nieuwe Charli d’Amelio! Meer weten over het TikTok algoritme? Bekijk dan ook eens deze blog, waarin we dieper ingaan op het krijgen van meer likes. Probeer onze geheim tools!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven