Snel Meer Volgers Op TikTok? Check Onze tips!

Meer volgers op TikTok

Waar de gemiddelde bevolking eerst nog sceptisch was over het platform, is TikTok momenteel het populairste platform voor jongeren en jongvolwassenen. Ben jij ook een kanaal begonnen maar wil het met het aantal volgers nog niet zo lukken? Lees dan zeker even deze blog. Wij hebben voor jou uitgezocht welke elementen er van invloed zijn op het algoritme en hoe je meer volgers op TikTok krijgt!

Meer volgers op TikTok met deze simpele tips

Niemand zegt dat het krijgen van meer volgers op TikTok iets lastigs is. Er is geen geheime code, specifieke hashtags of geluiden die je kunt inzetten om al jouw video’s in een keer viraal te laten gaan. Met de juiste tips, tijd en moeite zal jouw account snel groeien en heb je binnen no-time het aantal volgers waar je nu nog van droomt.

Tip 1. Plaats consistent 

Een van de meest gestelde vragen van TikTok creators is toch wel met stipt op nummer 1; hoe vaak moet ik op TikTok posten om door het algoritme opgenomen te worden? Wij raden je aan om minstens 1 en maximaal 3 video’s per dag op het platform te plaatsen. TikTok geeft de voorkeur aan creators (mensen die video’s uploaden) die consistent video’s uploaden. 

Wanneer jij er dus voor kiest om minstens elke dag 1 video op het platform te plaatsen, zorg je dat je steeds meer bereik krijgt. Deze extra zichtbaarheid vergroot jouw kans om sneller in volgers te groeien. 

Heb je geen tijd om elke dag een video te bedenken, op te nemen en te plaatsen? Dan kun je ervoor kiezen om vooraf meerdere video’s op te nemen en deze over verschillende dagen te plaatsen. Trek hier wel wat verschillende kleding op aan, zodat het wel lijkt alsof je veel moeite in je video’s stopt.

Tip 2. Like en reageer

Krijg jij langzaamaan wat reacties binnen onder je video’s? Probeer hier dan zo snel mogelijk op te reageren en de reactie te liken. Dit zorgt ervoor dat je de zichtbaarheid van je video’s een boost geeft. Des te meer reacties (inclusief die van jezelf) en reuring er onder jouw video ontstaat binnen een korte tijd na het uploaden ervan, des te vaker het te zien is in de feed van kijkers.

Niet alleen het liken en reageren van reacties onder je eigen video’s werkt om meer volgers op TikTok te verzamelen. Ook wanneer je video’s van andere creators een like geeft en er iets leuks onder reageert, zorgt dit voor meer paginabezoeken. Reageer enkel onder mensen uit jouw doelgroep, of andere accounts met de zelfde doelgroep. Op deze manier zorg je dat je wel enkel kwalitatieve volgers binnen haalt.

Een handige tip van ons: zorg wel dat er al enkele video’s op je account staan voordat je begint met het liken en reageren op andere accounts. Anders komen nieuwsgierige gebruikers aan op een leeg profiel. 

Tip 3. Onderzoek wat de beste tijd is om te posten op TikTok

Door op de juiste tijden video’s te plaatsen, maximaliseer je jouw bereik. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de ochtend het beste is om een video te plaatsen, tussen 05:00 en 11:00. Maar doe ook zeker je eigen onderzoek. Analyseer je eigen video’s en kijk wat er het beste werkt voor jouw persoonlijke doelgroep. Op deze manier kun je jouw post tijden steeds verder optimaliseren en weet je binnen de kortste keren op welke dag en tijd jouw video’s het best bekeken worden.

Een handige tip van ons: Lees ook deze blog waarin we bespreken wat de beste tijden zijn.

Tip 4. Meer volgers door andere social media platformen

Gebruik jij naast TikTok ook andere platformen zoals Facebook, Instagram of Twitter? Zet deze dan ook slim in om meer volgers naar je TikTok toe te leiden. Dit kun je doen door een simpele link in je bio, promotie post of door simpelweg de TikTok video te herplaatsen. Alhoewel het platform je dit niet in dank zal afnemen, is dit wel een goede manier om volgers van het ene naar het andere platform mee te krijgen.

Plaats daarentegen niet zomaar TikTok video’s met watermerk op Instagram. Deze zullen weinig views krijgen of je krijgt te maken met een shadowban. Ga hier dus slim mee om.

Tip 5. Gebruik de juiste hashtags

Goede en relevante hashtags geven je de mogelijkheid om jouw video’s aan een groter publiek te laten zien. Het beste is om hashtags toe te voegen die bij de video passen, plak dus niet onder elke video dezelfde hashtags. Dat een hashtag voor één video goed heeft gewerkt, wil niet direct zeggen dat deze onder een andere video net zo goed werkt.

Wij raden je aan om onder elke video 4 tot 6 hashtags te gebruiken. Pas je deze goed toe, dan zal je video aan meer mensen laten zien worden met dezelfde interesses, waardoor de kans groter is dat ze je profiel bekijken en je volgen. 

Tip 5. Investeer in TikTok advertenties

Het voordeel van adverteren op TikTok is dat maar weinig mensen of bedrijven dit doen, waardoor het een goedkoper platform is dan Instagram of Facebook. Net als andere social media platformen heeft ook TikTok een eigen Business Manager voor de advertenties. Hier kun je jouw budget, type advertentie en betaling bepalen. 

De verschillende soorten advertenties op TikTok zijn:

  • In-feed: een in-feed advertentie is een normale video die wordt laten zien op de For You page (nieuwsfeed) van de gebruikers, tussen de normale video’s in. Dit is de goedkoopste mogelijkheid tot adverteren op TikTok.
  • Tile experience: een tile experience video is vergelijkbaar met een in-feed advertentie, met als extra dat er onderaan de video extra slides tevoorschijn komen met de door jou gekozen producten.
  • Brand takeover: wanneer je kiest voor een brand takeover verschijnt jouw video als eerste wanneer iemand de app opent. Dit is een advertentie van 3 tot 5 seconden die de gebruiker niet kan overslaan.
  • Topview: een topview advertentie heeft dezelfde specificaties als een brand takeover, maar ziet er uit als een in-feed video. Hierdoor voelt het meer als een normale video, in plaats van een advertentie.

Welke advertentie bij jouw account, bedrijf of product past hangt af van je budget en doel. Per advertentie op TikTok zijn er veel verschillende soorten instellingen die ervoor zorgen dat jouw post daadwerkelijk bij de juiste doelgroep terecht komt. Zeker iets om te bestuderen wanneer je snel meer volgers op TikTok wil krijgen.

Tip 6. Bekijk wat jouw doelgroep interessant vindt

Onderzoek wat jouw doelgroep interessant vindt en kijk hoe je hier met jouw account het beste op in kunt spelen. Wanneer jouw doelgroep jongvolwassenen in de sportschool zijn, maar je plaatst ook grappige dansjes en video’s over boeken, zullen kijkers in de war raken. Hou je video’s bij 1 niche en onderzoek wat andere accounts binnen deze niche doen, om sneller in volgers te stijgen.

Doe ook mee met hypes en challenges die binnen jouw niche populair zijn. Hiervoor hoef je niet uitgebreid onderzoek te doen, je ziet vanzelf op je For You pagina welke muziek of challenges er vaker voorkomen.

Tip 7. Maak authentieke content en wees creatief

Vaak kom je op TikTok veel van hetzelfde tegen; dezelfde dansjes, dezelfde trends en dezelfde challenges. Alhoewel dit goed werkt om viraal te gaan, willen we je ook wel aanraden om unieke content te blijven bedenken en te creëren. Zorg dat kijkers een reden hebben om je te volgen, wees uniek en onderscheid jezelf van de concurrentie. 

Enkele leuke content ideeën voor op TikTok:

  • Deel handige lifehacks
  • Day in the life; neem de kijkers een dagje mee in hoe een dag er voor jou uit ziet
  • Deel je favoriete ontbijt, restaurants en vakantieplekken
  • Deel een storytime waarin je een belangrijke gebeurtenis voor jou (of jouw bedrijf) bespreekt
  • Deel kijkjes achter de schermen

Wanneer je authentieke content combineert met trends, zul je zien dat jouw volgers al snel de lucht in schieten. Om dit te doen is het erg belangrijk dat je het onderwerp waar je video’s over plaatst echt daadwerkelijk interesseren en leuk vindt. Anders is dit direct te zien.

Koop volgers bij Likes-kopen

Wanneer je wel meer volgers op TikTok wil krijgen, maar geen zin, tijd of geduld hebt om serieus aan de slag te gaan met je account. Kun je er ook voor kiezen om volgers te kopen. Dit geeft je account een kickstart en zorgt ervoor dat je sneller betrokkenheid en nieuwe volgers opbouwt.

Bestel jij volgers via Likes-kopen, dan weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit. Alle volgers zijn van hoge kwaliteit en hebben 100% echte profielfoto’s, hierdoor zijn ze slecht van nep te onderscheiden. Het is daarbij via deze website ook geheel veilig, je hoeft alleen maar je gebruikersnaam achter te laten.

Handige tip van ons: Koop nooit volgers bij een partij die ook om je wachtwoord vraagt!

Zoals je leest zijn er genoeg manieren om meer volgers op TikTok te krijgen. Of je nu voor de betaalde of gratis opties gaat, met genoeg energie en geduld zal ook jouw account meer volgers krijgen. Wil jij serieus met dit platform aan de slag en ben je opzoek naar nog meer tips? Lees dan ook deze blog, waarin we je tips geven over het behalen van meer likes op het platform.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven