Meer TikTok Likes

Meer Likes Op TikTok?

Meer TikTok Likes
Hoe krijg je meer likes op TikTok?

Ben je compleet nieuw op TikTok? Of heb je al wel een mooi volgers aantal opgebouwd, maar krijg je weinig likes op je video’s? Dan ligt dit waarschijnlijk aan de kwaliteit en het type content dat je plaatst, iets wat je makkelijk kunt oplossen met de juiste kennis. In deze blog geven we je enkele tips waarmee je op een simpele manier meer likes op TikTok krijgt.

Hoe groei je op TikTok?

Je hebt eindelijk je eerste video gemaakt waar je echt tevreden over bent, trots publiceer je hem… en na een aantal uur valt het aantal views je toch best tegen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jouw video’s bij een zo groot mogelijk publiek terecht komen.

Waar er bij platformen als Facebook en Instagram de focus ligt op het aantal volgers, draait het bij TikTok vooral om de views en de engagement op je video’s. Zo kun je zonder 100 volgers te hebben, compleet viraal gaan en veel views krijgen door op de For You pagina te verschijnen. 

Het aantal volgers dat je hebt is dus maar een klein onderdeel van groeien op TikTok. Je hoeft niet TikTok influencer te zijn om miljoenen views te pakken. Juist daarom is het zo belangrijk dat je de focust legt op kwalitatieve entertainende of informatieve video’s.

Hoe werkt het TikTok algoritme?

“Het systeem beveelt inhoud aan door video’s te rangschikken op basis van een combinatie van factoren”, aldus TikTok, “te beginnen met de interesses die je uitdrukt als nieuwe gebruiker en aanpassen aan dingen waarvan je aangeeft dat je er niet in geïnteresseerd bent.” 

TikTok gebruikers krijgen dus video’s te zien op basis van het TikTok algoritme. Dit algoritme wordt op enkele manieren bepaald:  

  • Likes, reacties, shares en views: des te meer views en engagement er op een video komt, des te sneller de video op mensen hun For You page verschijnt.
  • Onderwerp categorie: TikTok deelt jouw video razendsnel in een categorie. Door te kiezen voor populaire categorieën wordt je video meer gepusht door het platform.
  • Apparaat instellingen: er wordt gekeken naar welke taal je spreekt en op welke locatie je bevindt, om content te delen die voor anderen ook verstaanbaar is.
  • Populair geluid: een video met trending muziek of een populair geluid zal door TikTok met meer mensen worden gedeeld.
  • Hashtags en SEO: TikTok bekijkt aan de hand van hashtags en trefwoorden in jouw bijschrift in welke categorie je video past.
  • Gebruikersactiviteit: het algoritme probeert enkel video’s met een hoge interesse van dezelfde doelgroep aan gebruikers te tonen. Dit doen ze door bijvoorbeeld de kijktijd van video’s te meten.

Hoe het TikTok algoritme precies in elkaar zit, is geheim. Maar door rekening te houden met de bovenstaande factoren, zorg je ervoor dat je makkelijker meer likes krijgt en viraal gaat.

Meer likes op Tiktok

Nu je weet hoe het TikTok algoritme in elkaar zit, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met jouw content. Zoals wij al eerder vermeldden in deze blog is de kwaliteit van de video’s die je plaatst het meest belangrijk. Des te langer je video de aandacht van het publiek kan vasthouden, des te meer het algoritme denkt dat jouw video vermakelijk genoeg is om naar de For You te worden gepusht. Wij zullen in deze blog dan ook vooral op tips focussen die ingaan op de content zelf.

Kies voor een sub-niche

Door te kiezen voor een sub-niche en je content over onderwerpen binnen deze niche te houden, zorg je dat gebruikers jouw content langer kijken en terug blijven komen. Kies tijdens het aanmaken van een nieuw account voor een sub-niche die niet al te vaak voor komt, verzadigde onderwerpen zoals make-up of voetbalbeelden zullen weinig likes krijgen door de hoge competitie. 

Daarbij zorgt een sub-niche ervoor dat gebruikers weten wat voor soort content ze op jouw pagina kunnen verwachten, waardoor er een grotere kans is dat ze je ook gaan volgen. Een win-win situatie dus wanneer je jouw account snel wil laten groeien!

Maak kortere video’s voor een betere kijktijd

Dit klinkt in eerste instantie misschien als een tegenstelling; een betere kijktijd door kortere video’s. Toch werkt het op TikTok echt zo! Video’s die korter zijn (denk aan video’s van 7 á 30 seconden) zullen vaak tot het einde bekeken worden. Hierdoor krijg je een 100% score op je kijktijd, waardoor TikTok denkt dat gebruikers jouw video’s zo leuk vinden, dat ze helemaal tot het einde kijken. 

Door deze goede score zal het TikTok algoritme je sneller op de For You page plaatsen, waardoor je kans hebt op meer likes. Uiteraard zijn er ook langere video’s die op de For You page kunnen verschijnen, maar hiervoor moet de kwaliteit van de video wel erg hoog zijn. Het is bij deze video’s lastiger om de aandacht van kijkers vast te houden tot het einde.

Ga aan de slag met een betere video kwaliteit

Een video met slechte beeldkwaliteit zal altijd minder snel in likes stijgen dan een video die geschoten is met een professionele camera. Gelukkig hoef je niet direct naar de winkel te rennen om te investeren in een goede camera. Er zijn ook al een aantal dingen die je zelf kunt doen (zonder grote investering) om de kwaliteit van je video’s te verbeteren.

  • Maak je video’s in FULL-HD 60 FPS
  • Zorg voor goed licht; kies voor natuurlijk daglicht of een ringlamp
  • Gebruik verschillende invalshoeken; verander de positie van de camera om de video interessant te houden.

Wanneer je goede content combineert met goede kwaliteit, zul je zien dat jouw video’s veel meer views pakken dan normaal. 

Gebruik ondertiteling

Niet iedereen die op TikTok zit kan video’s met het geluid aan bekijken. Wanneer je geen ondertiteling gebruikt bij je video’s, maar wel veel te vertellen hebt, kan dit ervoor zorgen dat een bepaalde groep je video dus niet kan beluisteren. Dit zorgt voor minder likes.

Je hoeft echt zeker niet voor elke video die je maakt een ondertiteling te maken, sommige beelden spreken al voor zich. Wees zelf kritisch en zorg dat je geen enkele groep kijkers misloopt door dit ene kleine foutje.

Bewerk je video’s professioneel

Veel TikTokkers gebruiken hier de app CapCut voor, en ook wij zijn hier erg enthousiast over. Met deze app kun je veel leuke effecten aan je video toevoegen, waardoor jouw video’s meer zullen opvallen tussen de rest. Aangezien steeds meer gebruikers video’s op het platform plaatsen, is opvallen cruciaal.

Daarbij kun je ook heel gemakkelijk knippen en plakken in CapCut, waardoor je leuke overgangen in je video’s kunt creëren. Een absolute must als je als een professional op het platform over wil komen en de aandacht van kijkers wil trekken.

Eindig met een cliffhanger

Door jouw video te eindigen met een spannende cliffhanger, zorg je ervoor dat veel kijkers de video zullen liken, om er zekerder van te zijn dat ze het tweede deel van jouw video ook te zien krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld het eindresultaat in een andere video plaatsen of de video te eindigen met een open einde. 

Niet iedereen vind jouw account na één leuke video interessant genoeg om te volgen, vandaar dat ze ervoor kiezen om enkel te liken. Wanneer ze je uiteraard direct volgen is dit alleen maar een pluspunt. Dit is een trucje die je niet te vaak moet gebruiken, het kan namelijk ook als irritant overkomen. 

Kies voor de juiste caption (bijschrift)

Het grootste doel van TikTok is entertainment. Het platform zit vol met gebruikers die na een drukke dag even heerlijk willen lachen met simpele grappige video’s. Neem jezelf dus vooral niet te serieus bij het maken en delen van content. Dit is ook voor het bijschrift bij de video. Een leuk bijschrift kan de video 20x zo leuk of zo stom maken. 

Zorg ervoor dat je boodschap kort en krachtig, maar bovenal grappig is. Gebruik ook enkele emoticons om de tekst beter of grappiger over te laten komen. 

Koop likes via Likes-kopen

De reden waarom veel gebruikers ervoor kiezen om likes te kopen voor TikTok video’s is erg simpel. Meer likes betekent dat je video door veel mensen wordt leuk gevonden, en daardoor willen andere mensen jouw video ook zien. Naast meer kijkers levert het je dus ook extra likes van echte gebruikers op.

Wees slim en bestel je likes via een betrouwbare website, zodat je enkel met kwalitatieve likes te maken hebt en nooit je wachtwoord hoeft in te voeren. Dit laatste kan er namelijk voor zorgen dat je account namelijk gehackt wordt, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Zoals je hebt kunnen lezen draait het groeien in het aantal likes vooral om het bedenken en creëren van unieke content. Helaas zijn er geen geheime instellingen die je kunt inzetten om direct viraal te gaan. Wil jij naast likes ook meer volgers op je TikTok account? Onlangs schreven wij ook een artikel over hoe je snel meer volgers op TikTok kunt krijgen. Klik hier wanneer je deze informatieve blog ook graag wil lezen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven