beste tijden om te posten

Wat is het beste tijdstip om te posten op social media?

Wat is het beste tijdstip om te posten op social media? Lees het hier!

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, social media is een belangrijk onderdeel van je sociale leven en we posten erop los. Het fijne ervan is dat je post binnen enkele secondes al online staat. Toch merk je veel verschil in activiteit en respons op de verschillende foto’s en video’s die je plaatst, hoe leuk ze ook zijn. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het tijdstip waarop je jouw content op social media zet. We gaan dus op zoek naar een antwoord, wat is het beste moment om je foto / bericht te plaatsen zodat je meer Instagram likes krijgt?

Timing is het halve werk

de perfecte timingTiming is een belangrijke factor binnen de wereld van social media. Wanneer je de moeite doet om je geweldige avond met vrienden zo goed en leuk mogelijk in je Instagram Stories te plaatsen, dan wil je natuurlijk wel dat zoveel mogelijk mensen dit zien en erop gaan reageren. Niet alleen je persoonlijke content is belangrijk, ook zakelijke posts moeten op het juiste moment online komen te staan. De juiste timing kan zorgen voor meer belangstelling en voor je het weet heb je meer prospects en nieuwe klanten op je lijst staan. Het heeft dus wel degelijk nut om je te verdiepen in de combinatie van een goede post en de juiste timing ervan.

Het lastige aan dit verhaal, is dat er eigenlijk geen exacte tijdstippen aan verbonden zijn. Het juiste tijdstip voor het plaatsen van je content is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij kun je denken aan je doelstellingen, aan de uiteindelijke doelgroep en aan het soort content dat je online zet. Ook is het afhankelijk van het type netwerk dat je gebruikt. Natuurlijk kunnen we je wel een beetje op weg helpen. Er zijn een aantal handige richtlijnen te vinden in verschillende bronnen die aangeven wat de beste tijdstippen zijn.

 

De meest ideale tijdstippen van Facebook

tijdstip facebook postenFacebook gebruikt een algoritme welke een perfecte timing vrijwel onmogelijk maakt, toch zijn er aan aantal zaken die er wel toe doen. Zo is het ideale tijdstip waarop je een nieuwe post op Facebook plaatst per dag verschillend. Van maandag tot en met vrijdag kun je de nieuwe content het beste plaatsen tussen 12.00 en 15.00 uur. Let hierbij op het feit dat dinsdag een minder populaire dag is voor het verkrijgen van aandacht en likes. In het weekend kun je het beste tussen 12.00 en 13.00 uur posten. Mocht dit tijdsbestek iets te kort voor je zijn, kies dan in ieder geval voor een moment tussen 12.00 en 15.00 uur. Deze uren zijn toch echt het meest voordelig voor de beste resultaten.

 

Sortering op basis van populariteit

filteren op populariteitOp Instagram stond je tijdlijn vroeger vol met posts op basis van tijdstip. De nieuwste post stond bovenaan, heel simpel. Echter heeft Instagram dit gewijzigd naar een sortering op basis van populariteit. Hoe beter je post het doet bij je Instagram volgers, hoe verder je bovenaan komt te staan en dus weer meer bereik krijgt. Je kunt je foto’s en video’s het beste plaatsen tussen 12.00 en 13.00, hierbij moet je aanhouden dat je dit van maandag tot en met vrijdag doet. Je ziet toch dat mensen tijdens het werk, of thuis, de lunchpauze gebruiken voor het checken van social media. In het weekend gaan mensen hier toch anders mee om, we hebben dan geen social media nodig om te ontspannen of om ons hoofd even van het werk af te zetten.

Wanneer je deze tijdstippen aanhoudt voor het plaatsen van je content, zul je waarschijnlijk snel een verschil zien in het aantal likes en Instagram reacties dat je krijgt!

Scroll naar boven