Wij mogen niet aan iedereen verkopen

De ACM (autoriteit consument en markt) is een onderdeel van de overheid, welke er op toeziet dat er geen oneerlijke handelspraktijken plaatsvinden.

Wanneer je likes, volgers, of andere social media engagement koopt voor je kanaal, profiel of post, dan kun je daarmee het koopgedrag van particulieren beïnvloeden.

Om die reden mogen wij niet aan je verkopen.

 

Voorbeelden:

Heb je een video op Youtube (of ander kanaal) waarin je producten laat zien die je gekocht hebt, en/of daarover vertelt, dan wordt je al aangezien als influencer, en dan mogen wij al niet aan je verkopen. Jij kunt hiermee namelijk mensen stimuleren om het ook te kopen. Ook als je voor een andere video bestelt die hier niets mee te maken heeft, maar toch een video op je kanaal hebt staan waarin je producten laat zien of bespreekt, dan wordt je aangezien als influencer.

Heb je een post van je hond op Instagram (of ander kanaal) en heb je in je bio (of ergens anders op je profiel) een link staan naar een website of webshop waar je iets verkoopt, dan wordt dit als bedrijfsmatig gezien, en ook dan mogen wij niets leveren.

 

Samengevat

Ben je iets aan het promoten, of kun je jouw profiel of kanaal inzetten voor marketing doeleinden, of bezoekers te genereren via je social media naar een site waar iets verkocht wordt, dan mogen wij niet aan je leveren.

 

Wat als je toch bestelt?

Als je toch iets bestelt voor een profiel of kanaal, terwijl je wel gezien wordt als influencer of ondernemer richting particulieren, dan annuleren we je bestelling. Wij controleren iedere bestelling uitvoerig, dus proberen heeft bij ons geen zin.

 

Aan wie mogen wij wel verkopen?

Wij mogen aan particulieren verkopen die voor hun eigen hobby/vrijetijd kanaal iets kopen.
Wij mogen aan bedrijven verkopen die uitsluitend bedrijven als klant hebben (B2B) en geen particulieren als klant hebben (B2C).

Voorbeelden:

Een video waarin te zien is hoe jij een vis vangt of een spel speelt

Een video op Tiktok waarin jij een dansje laat zien

Een foto op Facebook of Instagram waarop jij poseert op een vakantiebestemming of laat zien hoe leuk je het hebt

Verkoop je management trainingen, aan zakelijke gebruikers, dan mogen wij iets aan je verkopen.

Heb je een website en wil je die hoger in Google hebben, dan mogen we SEO aan je verkopen.

 

Laat een reactie achter