stories instagram

Je kunt nu inhoud die ouder is dan 24 uur uploaden naar Instagramverhalen

Het is eindelijk gebeurd: Instagram heeft de uploadlimiet van 24 uur op Instagram Verhalen verwijderd! Een paar maanden geleden onthulden we dat Instagram bezig was met het verwijderen van de tijdslimiet, maar we hebben vandaag vernomen dat de functie nu beschikbaar is in de nieuwste versie van de app (versie 22.0 op iOS). Ja, dat klopt. Je kunt nu elke foto of video uploaden naar je Instagramverhalen, ongeacht wanneer deze is gemaakt.

Voeg nu iedere foto of video toe ongeacht wanneer deze is gemaakt

Instagram implementeert een update waarmee gebruikers video’s of afbeeldingen uit hun bibliotheek kunnen uploaden, ongeacht of deze in de afgelopen 24 uur zijn gemaakt. Voorheen was de er een tussenoplossing om de data van de afbeelding of video opnieuw op te slaan, een screenshot te maken of te bewerken, zodat deze opnieuw in je bibliotheek verschijnt. Hierdoor bedrieg je Instagram want die denken dat je net een nieuwe inhoud aan je account hebt vastgelegd.

 

Voeg de datum toe met een sticker

Het leuke van de verdwijnende verhalenlijn, ontwikkeld door Snapchat, was dat het ervoor zorgde dat gebruikers het gevoel hadden dat ze een persoon in de tijd kunnen volgen. Omdat zoveel mensen (met name beroemdheden en influencers) manieren vonden om de 24 uur limiet te saboteren, heeft Instagram besloten om de tijdsbeperking helemaal af te schaffen. Wanneer je je volgers niet volledig verkeerd wilt informeren, biedt Instagram echter nog steeds stickers aan om toe te voegen als context waarmee je de datum kunt stempelen waarop de foto of video oorspronkelijk werd genomen.

 

Instagram blijft kortstondig delen promoten

De update volgt een patroon van Instagram om kortstondig delen te promoten, zoals te zien in de vorige Archief-tool, omdat meer gebruikers beginnen met het plaatsen van tijdelijke foto’s en/of hun profielen opschonen om het als een persoonlijke homepage te beheren. Sinds ‘Stories’ debuteerde op Instagram in augustus 2016, heeft de app een enorme groeisnelheid gekend met 200 miljoen dagelijkse gebruikers vanaf september 2017. De groei van Snapchat is aan de andere kant vertraagd sinds de functie op Instagram werd gelanceerd.

Scroll naar boven