hoofdafbeelding algoritme instagram

Hoe werkt het algoritme van Instagram in 2020

Hoe werkt het algoritme van Instagram in 2020

Zoals je vast al wel gehoord hebt, heeft Instagram een nieuw algoritme toegepast. Instagram bepaald voor jou welke posts als eerste in je Instagram overzicht verschijnen. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Lees dit artikel verder en kom erachter hoe jij meer bereikt kunt creëren op Instagram. 

 


Hoe vaak open jij Instagram?

De mensen die heel actief zijn op Insta worden het meest beloont. Hiermee bedoelen we dat wanneer je regelmatig een foto plaatst of af en toe een reactie achter laat bij iemand, je sneller vindbaar wordt in de zoekresultaten en in de explore page terecht komt waardoor je meer volgers krijgt.

Open je vaak Instagram maar plaats je nooit een foto of een insta story? Dan betekent dit voor instagram dat je niet actief genoeg bent waardoor je minder snel gevonden zal worden en dus niet veel volgers erbij zal krijgen.  

 


Wat je liket is wat je te zien krijgt

Tegenwoordig weet Instagram maar al te goed welke onderwerpen en personen jij leuk vind. Alles wordt bijgehouden, hierdoor krijg je steeds dezelfde personen en onderwerpen als eerste te zien. Het is dus geen toeval dat er op de explore pagina allemaal foto’s staan die jou aanspreken. 

 


Hoe actief moet ik zijn om resultaat te behalen?

Het is aan te raden om 3 à 4 keer per week een foto te posten op een vast tijdstip. Wanneer je een bedrijfsprofiel hebt dan kan je naar instellingen gaan en vervolgens op statistieken klikken, daar vind je terug hoelaat jouw volgers het meest actief zijn. 

Daarnaast is het belangrijk om af en toe een reactie bij iemand achter te laten als je jouw instagram-app opent. Ook wanneer iemand op jouw foto heeft gereageerd is het aan te raden om hierop terug te reageren met bijvoorbeeld een dankjewel.

Heb jij een drukke baan en heb je niet zoveel tijd om je Instagram te onderhouden? Laat ons dan het werk doen, wij hebben een speciaal systeem ontwikkeld waarmee we jouw Instagram kunnen laten automatiseren. Ook verkopen wij likes en volgers voor insta!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven