volgen instagram hashtag

Hashtag volgen op Instagram wordt getest

Zou het niet mooi zijn als je een hashtag zou kunnen volgen op Instagram? Instagram doet naar verluidt een nieuwe functie test waarmee je precies dat kunt doen. Zou je graag op onderwerp berichten ontvangen? Binnenkort zou het wel eens goed mogelijk kunnen zijn, zegt Instagram tegen de pers. De sociale media gigant is nog aan het testen maar over een tijdje kunnen de leden van Instagram de een nieuwe functie verwachten. Momenteel laat Instagram je alleen mensen volgen. Het is een systeem dat werkt, maar het helpt je niet om op de hoogte te blijven van trending hashtags of op maat gemaakte hashtags.

Onderwerpen volgens, maar zonder overload

Instagram werkt aan een nieuwe functie waardoor leden niet alleen mensen maar ook hashtags kunnen gaan volgen. Gebruikers kunnen met de test onderwerpen die ze interesseren direct volgen op basis van hashtags. Hou je bijvoorbeeld veel van surfen, dan hoef je geen surfers te gaan volgen, simpelweg het woord surfen. Om er voor te zorgen dat er geen overload aan berichten op je feed verschijnt, zal Instagram alleen de meest recente en populaire berichten aan je tonen.

 

Ongeveer zoals bij Twitter

Met Twitter kun je apps zoals TweetDeck of Hootsuite gebruiken om specifieke hashtags te volgen en bij te houden in plaats van ze elke keer handmatig op te zoeken. Het vermogen om hashtags op Instagram te volgen zal ongeveer op dezelfde manier werken. Dit zou ook de manier veranderen waarop we Instagram gebruiken. Gebruikers zouden in staat zijn om betere tabbladen bij te houden over onderwerpen die voor hen van belang zijn en het zou ook erg handig kunnen zijn om een ​​overzicht te houden van het laatste nieuws.

 

Nog even geduld

Tot nu toe is de functie slechts kort getoond voor de pers, dus het lijkt voorlopig een beperkte test. Instagram weigerde meer informatie te delen, maar experimentele functies eindigen vaak op grote schaal. Deze #functie lijkt echter een bijzonder nuttige, dus ik kan me voorstellen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we allemaal aan het hashtag-liken kunnen beginnen.

Scroll naar boven