Groeien op Instagram

Groeien Op Instagram Snel In 2024

Groeien op Instagram anno 2023 is niet meer zo makkelijk als het lijkt. Het platform raakt steeds meer verzadigd, dus zonder enige kennis of tijd zul je jouw doelen minder snel behalen. Hoog tijd dus om eens wat meer onderzoek te doen over het platform en het algoritme. 

Met de tips en tricks in deze blog leggen we je uit wat er allemaal bij groeien op Instagram komt kijken en bespreken we de absolute don’ts. Zo kun je na het lezen van deze blog direct aan de slag met het verbeteren van jouw social media strategie.

Wat komt bij groeien op Instagram kijken?

Om te groeien op Instagram komt er meer bij kijken dan zo af en toe een leuk fotootje plaatsen. Het vereist tijd, de juiste kennis en soms een kleine investering. In de volgende alinea’s gaan we dieper op deze elementen in.

Tijd

Groeien op Instagram vereist ten eerste tijd en geduld. Al helemaal wanneer je voor organische groei kiest, zul je moeten inzetten op resultaten op de lange termijn. Posts op Instagram worden minder vaak gedeeld met een nieuw publiek, waardoor je minder snel viraal kan gaan zoals op TikTok. 

Daarbij duurt het even voordat je weet wat er voor jouw account werkt. Door verschillende tips voor enige tijd te proberen kom je er vanzelf achter welke methode je zelf het fijnst vindt. Dit proces kan wel een halfjaartje duren. Probeer het zo te zien; wanneer het Instagram account eenmaal opgebouwd is en een goede strategie heeft, zul je niet snel meer volgers verliezen en zal de groei vanzelf oplopen. Je hoeft er dan minder tijd in te steken. Het heeft alleen even het eerste zetje nodig.

Kennis

Zonder enige kennis van het Instagram algoritme, de mogelijkheden op de app en manieren om je account te laten groeien sta je flink achter. Zorg daarom dat je voldoende kennis op doet door middel van onze blogs, Spotify podcasts, YouTube video’s of andere interessante artikelen over Instagram. Let er wel op dat deze informatie nog relevant is, een artikel of video van 5 jaar geleden heeft weinig nut.

Schrijf voor jezelf in het kort de tips en tricks op die je zelf wil toepassen, zodat je altijd kunt terugblikken wanneer je deze vergeten bent. Ook is het goed om met anderen te sparren over jouw ideeën of social media strategie. Kijk eens in je netwerk rond of iemand verstand heeft van het Instagram platform.

Investering

Alhoewel het geen must is, kan een kleine investering je ver helpen wanneer het gaat om groeien op Instagram. Zo kun je met behulp van Instagram advertenties, influencers, het kopen van enkele volgers of likes en winacties sneller jouw doelen behalen.

  • Instagram advertenties: zorg op een gemakkelijke manier dat jouw doelgroep kennis maakt maakt met jouw Instagram account.
  • Influencers: sla je handen ineen met een influencer en laat hen jouw account of merk promoten.
  • Kopen van volgers of likes: de ideale manier om een kickstart te geven aan je account, een account met weinig volgers en likes trekt namelijk niet aan.
  • Winacties: in ruil voor een product, dienst of geldbedrag zorg je dat meer mensen je vrijwillig volgen en je posts zoveel mogelijk delen. Dit zorgt snel voor een groot bereik. 

Wil je DE manier om snel te groeien? Maak dan gebruik van deze bovenstaande manieren. Dit werkt een stuk efficiënter en sneller dan de organische manieren. Zeker de kleine investering waard als je het aan ons vraagt.

Snel groeien op Instagram organisch 

Kies je er toch voor om niet met een betaalde mogelijkheid te werken en wil je enkel organische groei? Dan kun je de onderstaande tips goed gebruiken! Probeer ze minstens voor 2 maanden uit, voordat je bekijkt of je tevreden bent over het eindresultaat. Op deze manier geef je het Instagram algoritme de kans om jouw veranderingen tot zich te nemen.

Hack #1 Instagram Reels

Iedereen die momenteel geen Instagram Reels plaatst (zowel op een persoonlijk als zakelijk account) mist een extreem grote kans. Instagram Reels zijn de enige manier waarop je zonder te betalen jouw video’s bij tienduizenden (of zelfs meer) nieuwe gebruikers krijgt zonder ervoor te hoeven betalen. 

Deze korte video’s lijken heel erg op TikToks en zijn gemakkelijk te maken. Het draait vooral om het maken van informatieve of entertainend beeld, die je in verticale stand opneemt. Door enkele uren door de weeks vrij te maken, zorg je dat je genoeg content in 1x schiet waar je de gehele maand vooruit mee kunt. 

Enkele content ideeën voor Instagram Reels:

  • Dag in het leven van…
  • Wat ik op een dag eet
  • Hoe je de verschillende producten gebruikt
  • Tips over iets binnen jouw niche of vakgebied

Ook kun je eens bij de concurrent kijken voor video’s ideeën. Gebruiken zij geen Instagram Reels? Dan heb jij een nog betere reden om hier direct mee te beginnen. Dit zorgt voor een flink concurrentievoordeel! 

Hack #2 Aantal keer posten

Plaats jij maar één keer in de maand een foto op je account, dan zul je niet snel door het Instagram algoritme opgenomen worden. Besluit voor jezelf of je echt aan de slag wil met Instagram of dat je het liever bij offline marketing houdt. Want wanneer je voor Instagram kiest, zul je er toch echt meer moeite in moeten steken dan één post per maand.

Aan de andere kant werkt het ook niet goed als je elke dag nieuwe content plaatst. Op deze manier heeft het algoritme niet genoeg tijd om jouw post te verwerken (doordat je alweer iets nieuws hebt geplaatst) en zul je niet snel groeien. 

Het ideale aantal voor in-feed posts is 2 á 3 per week; waarvan sowieso één op dinsdag en één op donderdag. Besluit je om met Instagram Reels te werken? Plaats deze dan op zaterdag.

Hack #3 De juiste hashtags

Met behulp van de juiste hashtags op de juiste plekken zorg je dat je sneller groeit op Instagram. Verstop jij bijvoorbeeld ook hashtags in je stories? En voeg je ze toe in je Instagram Reels? Hashtags helpen het algoritme jouw content te categoriseren, waardoor het bij de juiste doelgroep terecht komt.

Gebruik voornamelijk hashtags die aansluiten bij je content, maar kijk ook wat er momenteel binnen jouw niche populair is. Door een goede mix van zowel kleine als populaire hashtags zorg je voor meer volgers en een groter bereik. Kom jij hashtags met miljoenen gebruikers tegen? Dan kun je deze beter links laten liggen. Als klein account zul je hier niet tussen komen en daarmee dus niet sneller groeien.

Handige tip van ons: onlangs schreven wij een blog over het onderzoeken van de beste hashtags voor je account. Klik hier om deze te lezen.

Wat moet je absoluut niet doen om te groeien op Instagram

Doe je alles aan Instagram, maar wil het maar niet lukken? Vaak is het een combinatie van verschillende dingen waarom groeien op Instagram je niet lukt. Wij nemen je in het volgende stuk mee in de meest voorkomende fouten. 

Er is geen interactie

Als je alleen maar informatie op Instagram zet en enkel met jezelf bezig bent, is de kans op groeien klein. Instagram is niet voor niets een social media platform. Behalve het plaatsen van berichten moet je ook de interactie met je doelgroep opzoeken. Lok reacties uit met je posts, stel je publiek vragen in de caption en reageer ook eens onder posts van anderen. Groeien op Instagram gaat om veel meer gaat dan enkel content posten. 

Ook is het de bedoeling dat je zelf mensen volgt. En nee, dan bedoelen we niet op een vervelende “follow for follow” manier. Zoek eens accounts op die in dezelfde niche zitten, mensen jij als rolmodel ziet of accounts die nuttige informatie delen. Op deze manier laat je de sociale kant van jezelf zien. Want laten we even eerlijk zijn, ‘0 volgend’ staat op geen enkel account aantrekkelijk.

Er is geen persoonlijkheid

Dit is waar veel zakelijke accounts de mis mee in gaan. Ze plaatsen te veel reclameachtige content met behulp van stockfoto’s en video’s, zonder het account wat persoonlijkheid te geven. Probeer waar mogelijk meer eigen content te gebruiken met dezelfde mensen er in. Op deze manier geef je jouw account één (of meerdere) gezicht(en). 

Je content is van slechte kwaliteit

Instagram is een visueel medium, waarbij foto’s erg belangrijk zijn. Wanneer jij continu slechte beeldkwaliteit levert, zullen veel pagina bezoekers snel afhaken. Nu hoef je echt geen Canon camera van duizenden euro’s te kopen, maar met handige features zoals een nieuwe telefoon en een ringlamp maak je jouw eigen foto’s direct een stuk beter. 

Ook presets kunnen je helpen om een mooi geheel te maken van jouw foto’s en daarmee dus account. Deze kun je online voor een klein prijsje kopen (of soms zelfs gratis downloaden) en plak je gemakkelijk over elke foto heen.

Al met al genoeg te doen wanneer je wil groeien op Instagram in 2023. Probeer onze geheim tools!!! Wil jij nog meer tips over het Instagram platform? Bekijk dan ook eens deze blog waarin we dieper gaan op het vergroten van je aantal volgers.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven