instagram volgres gratis

Gratis Instagram Volgers Krijgen Doe Je Zo

Wil je graag meer gratis Instagram volgers? Dan hebben wij een hele lijst vol met handige tips die je kunt inzetten om dit op een snelle manier voor elkaar te krijgen. In deze blog bespreken we onder andere het gebruik van hashtags, goede content ideeën en interactie met je volgers. Zorg dat je al deze tips opvolgt, dan heb jij binnen de kortste keren meer gratis Instagram volgers.

Wat zijn gratis Instagram volgers?

In deze blog focussen we ons enkel op het krijgen van gratis Instagram volgers. Dit houdt in dat we niet dieper ingaan op de betaalde mogelijkheden zoals Instagram advertenties, nep-volgers kopen of winacties. Alhoewel deze methodes erg efficiënt zijn, begrijpen wij dat niet iedereen het budget heeft om dit te doen. Vandaar dat wij een blog vol met tips voor gratis Instagram volgers hebben opgezet.

Om meer gratis Instagram volgers te krijgen, zul je wel meer tijd in Instagram moeten stoppen. Er is helaas geen magisch trucje waardoor je gratis duizenden volgers erbij krijgt. Toch zul je zien dat wanneer het Instagram account lekker begint te lopen, je er minder omkijken naar hebt. De volgers stromen dan vanzelf binnen. 

Het is dus even een investering van tijd de eerste periode, maar hiervoor krijg je wel een Instagram account terug die je jarenlang kunt inzetten om geld mee te verdienen. 

Instagram volgers krijgen via een website

Wanneer je enkel ‘gratis Instagram volgers’ intypt op Google, vliegen de websites die je gratis volgers aanbieden om de oren. Goed om vooraf te weten is dat het ook hier om nep-volgers gaat, jouw content zal dus niet ineens aan duizenden meer mensen worden laten zien. 

Alhoewel er niets mis is met het hebben van enkele nep-volgers, moet je wel oppassen bij welke website je ze afneemt. Sommige websites zijn niet te vertrouwen en vragen je zelfs om je wachtwoord. Het gevaar is dat je nu simpel gehackt kunt worden. Websites die wel te vertrouwen zijn vragen enkel je Instagram gebruiksnaam en vaak ook e-mailadres. 

Hoe herken je een website die wel te vertrouwen is:

  • Ze vragen niet om je wachtwoord;
  • er zijn goede reviews online te vinden;
  • de website ziet er professioneel uit, er staan weinig spellingsfouten in de tekst.

Het e-mailadres gebruiken ze vaak voor e-mailmarketing. Op deze manier kunnen ze contact met je houden, en bouwt het bedrijf hun klantenkring op. In ruil hiervoor geven ze je enkele gratis nep-volgers. Uiteraard in de hoop dat je binnenkort meer nep-volgers van deze website afneemt.

Gratis Instagram volgers tips! 

Er zijn ook voldoende dingen die je zelf kunt doen om meer gratis Instagram volgers te krijgen. Zolang je de juiste informatie hebt, hoeft dat echt niet moeilijk te zijn. Bekijk de onderstaande tips eens, deze helpen je naar snel meer volgers. 

Maak goed gebruik van trends

Bekijk allereerst eens wat goed aanslaat bij andere populaire accounts in dezelfde niche. Gebruiken zij vooral veel foto’s, illustraties of video’s? Of zijn ze heel erg actief in de stories? Bekijk wat er werkt en neem dit over voor je eigen account. 

Daarbij is het slim om zelf altijd direct gebruik te maken van de nieuwste functies binnen Instagram. Het platform beloont namelijk accounts die hier gebruik van maken, door een goed plekje in het Instagram algoritme. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Instagram Reels, de laatste nieuwe grote functie van Instagram. Accounts die hier direct gebruik van maakten zagen een enorme stijging in hun aantal volgers; helemaal gratis! 

Consistent posten

Instagram vindt het belangrijk dat je account actief is. Door consistent te uploaden, kunnen zij er op vertrouwen dat je moeite en tijd steekt in je account. Dit wordt rijkelijk beloond door een plekje bovenin de tijdlijn van je volgers. Dit plekje zorgt voor meer interactie met je post, waardoor je content sneller op de verkennen pagina terecht komt (waar je nieuwe volgers aantrekt).

Daarnaast is consistent posten ook erg fijn voor je volgers. Dit zorgt dat ze weten wanneer er een nieuwe post online komt en zijn ze er als eerste bij. Over het aantal keer dat je moet posten om beloond te worden door Instagram is geen duidelijkheid. Ze vermelden dat consistentie belangrijker is dan de hoeveelheid. Post dus liever 8 weken 3 posts per week, dan voor maar 2 weken elke dag een post. 

Bekijk zelf aan de hand van je contentplan hoeveel posts je per maand kunt bedenken, en pas daarop je schema aan. 

Een mooie feed

Je moet je Instagram account eigenlijk als een visitekaartje zien. Wanneer nieuwe pagina bezoekers een kijkje nemen op jouw account, moet dit hen genoeg aantrekken om je te volgen. Dit doe je door je feed mooi te laten ogen.

Een mooie feed creëren hoeft niet moeilijk te zijn. Werk met een specifieke filter op al je foto’s, of met een bepaald kleurenpalet. Dit zorgt ervoor dat al je content als een overzichtelijk en rustig geheel overkomt. Eigenlijk moet het herkenbaar zijn, zonder dat je er zelf op staat. 

Zorg ook dat je een cover maakt voor je video’s. Een cover is een afbeelding die je voor de video plakt, waardoor de stijl van je feed niet gelijk wordt verpest door een minder mooie video.

Ook kun je deze stijl doortrekken naar je hoogtepunten en stories, voor een nog beter geheel. Kijk eens op Canva.nl. Dit is een gratis te gebruiken website waar je super veel frontjes kunt vinden voor jouw hoogtepunten. Op deze manier hoef je geen eens veel moeite te doen! 

Interactie is key

Het belang van interactie op Instagram kunnen wij maar niet vaak genoeg benadrukken. Stuur je volgers eens een leuk berichtje; bedankt ze voor de follow of laat hen weten dat je er voor hen bent mochten ze vragen hebben. Maar reageer ook zeker op volgers die de moeite hebben genomen om een reactie te plaatsen onder je post. 

Op deze manier zullen je huidige volgers een betere band met je creëren, en je wellicht ook aanraden aan hun vrienden. Deze mond-op-mond reclame zorgt vaak voor meer gratis Instagram volgers.

Ook kun je dit toepassen op accounts die je momenteel nog niet volgen. Zie jij een interessante post? Reageer hier dan zeker op! Jouw reactie kan meer gebruikers naar jouw account leiden, waar je mooie feed het laatste beetje werk doet; zorgen dat ze op de volg knop drukken. 

Om in de reacties van andere accounts op te vallen is het wel belangrijk dat jouw reactie nuttig is en opvalt. Reageer dus niet enkel met een emoticon of een zin van 3 woorden. Probeer de informatie in de post zelf aan te vullen, of bedank de maker voor de informatieve content! 

Maak goed gebruik van Instagram Analytics

Toen wij hoorden dat super veel accounts nog geen gebruik maken van Instagram Analytics, schrokken wij ons rot! Deze tool is namelijk gratis te gebruiken, en geeft je enorm veel waardevolle informatie die je om kunt zetten naar meer gratis Instagram volgers.

Allereest laat de tool heel duidelijk zien welke content het beste werkt voor jouw doelgroep. Hierdoor kun je meer van dezelfde content creëren en weet je welke soort content je maar beter voortaan achterwegen kunt laten. Daarnaast geven ze ook handige demografische informatie weer, zoals de leeftijd, man/vrouw verhouding en land van afkomst. Deze informatie kun je weer gebruiken bij het maken van je nieuwe content.

Als laatste zie je op Instagram Analytics ook een handig overzicht met tijden waarop jouw volgers actief zijn. Door jouw content op deze tijden te posten, heb je een grotere kans dat meer gebruikers jouw bericht liken en komt het bij andere volgers hoger op de tijdlijn te staan. Ideaal voor meer bereik, en dus een grotere kans op meer gratis Instagram volgers.

Wil je meer weten over de beste tijd om te posten op Instagram? Lees dan ook deze blog!

Ga slim om met hashtags

De laatste tip die we je meegeven om meer gratis Instagram volgers te krijgen gaat over hashtags. Hashtags spelen namelijk een extreem grote rol op het platform, aangezien gebruikers deze gebruiken om content te zoeken. Zijn ze geïnteresseerd in make up hacks? Dan zoeken ze de laatste trends bijvoorbeeld op door #makeuptrend2023 te gebruiken.

Hier kun je als accountbeheerder slim op in spelen door hashtagsonderzoek te doen en vervolgens deze hashtags te gebruiken onder posts. Maar niet alleen onder posts kun je ze inzetten, ook is het slim om ze te verstoppen in stories en te plaatsen bij Instagram Reels. 

Des te beter en nauwkeuriger jouw hashtagsonderzoek is, des te makkelijker je jouw doelgroep zal bereiken. Je kunt de beste hashtags via websites, concurrenten of zoekwoordenonderzoek vinden voor jouw account.

Het is ideaal om tussen de 12 en 16 hashtags te plaatsen onder een post, tussen de 16 en 20 verstoppen in een story en 3 tot 5 hashtags stuks te gebruiken bij Instagram Reels.

Al met al genoeg tips om met jouw Instagram account mee aan de slag te gaan! Wil jij meer nuttige blogs lezen over het Instagram platform? Bekijk dan ook eens deze blog, waar we dieper ingaan op hoe je meer likes kunt krijgen. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven