blauwe vink instagram

Hoe Krijg Je Het Felbegeerde Blauwe Vinkje Op Instagram

Hoe krijg je het felbegeerde blauwe vinkje op Instagram?

Veel gebruikers dromen van een blauw vinkje op Instagram. Het geeft toch een bepaald aanzien. Val jij ook in deze categorie? Dat is dit de juiste blog voor jou! We bespreken niet alleen wat de blauwe vink van Instagram inhoudt maar geven je ook handige tips mee om er een te bemachtigen. 

Wat houdt het blauwe vinkje op Instagram in?

Wanneer je het blauwe vinkje op Instagram bij een account ziet staan betekent dat dit je te maken hebt met een geverifieerd account. Een geverifieerd account op Instagram is gecontroleerd door Instagram zelf, waarbij er is gekeken of het account daadwerkelijk is wie ze zeggen dat ze zijn. Vaak zie je dit verificatie icoon bij accounts met veel volgers, beroemdheden of grote zakelijke accounts. Zo hebben onder andere bekende Nederlanders als Jeroen van Koningsbrugge, Soy Kroon en juicequeen Yvonne Coldeweijer een blauw vikje op Instagram achter hun naam staan. Maar ook bedrijfsaccounts zoals de Albert Heijn, De Giro en de Rabobank.

De meeste sociale media platforms hebben een streng verificatieproces om gebruikers te helpen de identiteit van het account te bevestigen, met als doel om gebruikers te beschermen tegen nep profielen die je op proberen te lichten. Maar dat is niet alles, ook hebben de accounts zelf baat bij het hebben van een verificatiebadge. Zo biedt het extra klantenondersteuning en onderscheid je jezelf van de massa.

Let wel op! Het blauwe vinkje op Instagram vind je altijd rechts naast de gebruikersnaam van het account. Zie je hem in de bio, op de profielfoto of ergens anders staan? Dan is het desbetreffende account niet officieel geverifieerd door Instagram. 

De voordelen van een blauw vinkje op Instagram

Bovenstaand benoemde we al wat kleine voordelen van een verificatiebadge op Instagram. Maar met deze voordelen houdt het zeker niet op. Een blauw vinkje op Instagram betekent ook:

 • Je bouwt meer vertrouwen op met volgers en pagina bezoekers
 • Je wordt sneller gevonden in de zoekresultaten, met een vinkje sta je bovenaan
 • Bedrijven werken sneller samen met je wanneer je een verificatiebadge hebt
 • Het vinkje wordt beschouwd als iets exclusiefs
 • Het is een makkelijke manier om je naamsbekendheid snel te vergroten

Genoeg redenen dus om je best te doen om er een te bemachtigen! Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal aan voldoen?

Wanneer krijg je een blauw vinkje op Instagram?

Om de blauwe vink op Instagram te bemachtigen moet je account voldoen aan enkele specifieke vereisten. Instagram staat er om bekend hier niet gemakkelijk in te zijn, dus zorg dat je de onderstaande voorwaarden serieus neemt.

 • Uniek: iedere persoon of elk merk mag maar één account laten verifiëren op Instagram (tenzij je taal / land specifieke accounts gebruikt zoals je veel bij merken ziet).
 • Openbaar: je mag jouw Instagram account niet op privé hebben staan.
 • Authentiek: het account moet een ​​echt persoon, bedrijf of merk vertegenwoordigen.
 • Voltooid: je moet je profiel volledig ingevuld hebben en minstens 1 post hebben geplaatst. 
 • Opvallend: je moet een hoog zoekvolume hebben op jouw naam of gebruikersnaam.
 • Community: het account moet voldoen aan de servicevoorwaarden en Community richtlijnen.

Naast deze voorwaarden, zijn er volgens onderzoeken ook nog enkele andere ongeschreven regels waar Instagram naar kijkt voordat ze het account verifiëren:

 • Je moet per post minimaal 250 likes behalen
 • Je moet per post minimaal 5 reacties krijgen
 • Het volgeraantal moet boven de 1000 zijn
 • Je moet een goede volgers/volgend verhouding hebben

Zoals je ziet staat er nergens tussen dat je persé beroemd moet zijn om een blauwe vink aan te vragen. Die 1000 volgers heb je (met een beetje moeite) zo geregeld. Volgens het platform is het voor iedereen mogelijk om een verificatiebadge te bemachtigen, zolang ze maar unieke content blijven delen en een fanbase opbouwen.

Hoe krijg je een blauw vinkje op Instagram?

Iedereen met een bedrijfsaccount kan een blauw vinkje op Instagram aanvragen. Dit is anders dan bij TikTok, waar je niets kunt aanvragen maar gewoon wordt uitgekozen. Maak er dus zeker gebruik van, nu het nog mogelijk is. 

Volg deze stappen om een blauw vinkje voor Instagram aan te vragen:

 • Open je profiel en druk op de drie puntjes rechtsboven op je beeldscherm
 • Selecteer instellingen en klik vervolgens op account
 • Selecteer verificatie aanvragen
 • Maak een kopie van je ID kaart waarop je naam en geboortedatum te zien zijn
 • Vul het aanvraagformulier in en verzend deze

Zodra je account is beoordeeld krijg je een melding van Instagram. Is het goedgekeurd? Dan ontvang je direct een blauw vinkje op Instagram. Is het afgekeurd? Dan mag je het na 30 dagen nogmaals proberen. 

Kun je het blauwe vinkje op Instagram kopen?

Het is absoluut niet mogelijk om het blauwe vinkje van Instagram te kopen. Net zoals bij andere social media platformen zoals TikTok en Twitter is een verificatiebadge niet te koop. Je moet een blauwe vink op Instagram verdienen, en kun je dus niet zomaar afkopen.

Momenteel zijn er bepaalde websites actief die zeggen dat ze dit wel voor jou kunnen regelen. Zie dit als onbetrouwbaar. Waarschijnlijk is dit een manier om jouw account te hacken, geld te verdienen en je daarna te ghosten of betaal je (met geluk) voor een blauw vinkje op Instagram die later weer door het platform zelf verwijdert wordt. 

Daarnaast loop je het risico dat als het platform erachter komt (doordat je bijvoorbeeld gerapporteerd wordt) dat je een gekocht blauw vinkje hebt, je van het platform verwijdert wordt. Daar gaat al je tijd en moeite! 

Investeer dit geld beter in een goede camera of fotograaf, dit levert je veel meer voordelen op dan een blauwe vink die je gekocht hebt.

Tips blauwe vink Instagram

We zullen je direct uit je droom helpen; er is geen geheim trucje die je toe kunt passen om geverifieerd te worden. 

Om de blauwe vink op Instagram te bemachtigen moet je unieke content maken, consistent uploaden en een leuke community hebben opgebouwd. Wij hebben de beste tips voor jou op een rijtje gezet zodat je snel aan de slag kunt met je content en je voor je het weet een blauwe vink achter je gebruikersnaam ziet staan. 

Wees uniek en laat zien wie je bent

Heb je veel concurrentie die hetzelfde soort content als jou maakt? Dan heb je een kleinere kans om een blauw vinkje te bemachtigen. Instagram prefereert accounts die unieke content leveren en steeds nieuwe concepten bedenken. 

Denk dus een keer outside-the-box en probeer eens wat nieuwe concepten uit binnen jouw niche. Eventueel kun je kijken wat ze in andere landen doen, om meer inspiratie voor jouw account op te doen.

Post consistent 

Instagram kijkt ook naar de consistentie van je posts. Zorg dus dat je niet opeens maanden lang niets van je laat horen, maar plaats elke week hetzelfde aantal posts. De hoeveelheid waarop je dit doet is niet belangrijk, het gaat meer over de kwaliteit en consistentie. Besluit je om 4x in de week te posten, dan moet je wel zeker weten dat je 4x in de week goede content kunt leveren. Misschien werkt 2x dan wel veel beter voor je.

Vergeet ook je stories en Instagram Reels niet! Dit is een makkelijke manier om te laten zien dat je hard bezig bent met het groeien van je account, en worden vaak vergeten.

Interactie op je posts

Zoals wij eerder in deze blog beschreven kijkt Instagram naar het gemiddelde aantal reacties op je posts, deze moeten boven de 5 liggen. Hierom is het belangrijk dat je zowel in je video’s als in de beschrijving gebruikers aanzet tot reageren. 

Dit doe je door bij foto’s in de beschrijving te eindigen met een vraag of sterke call-to-action. Gaat de post over bakken? Dan kun je jouw publiek bijvoorbeeld vragen wat hun favoriete taartje is. Niet alleen kom je zo op meer ideeën voor leuke content, maar ook zorg je dat mensen sneller reageren.

Plaats je een video? Dan hoef je de vraag natuurlijk niet in de beschrijving te zetten maar kun je het gewoon zelf benoemen. Wat ook helpt is om in video’s te vragen wat de kijkers volgende keer graag willen zien. 

Meer volgers op je account

Alhoewel je voor het blauwe vinkje op Instagram maar 1000 volgers nodig hebt. Kan het zeker helpen om meer volgers dan deze 1000 te verzamelen. Dit doe je onder andere door kwalitatieve content te leveren, te reageren op andere accounts binnen jouw niche en te zorgen voor een net profiel.

Ook zijn er betaalde manieren waarop je meer volgers kunt krijgen, zo kun je winacties houden, Instagram advertenties opzetten of volgers kopen om je account te boosten.

Nog meer kleine dingen die je direct kunt doen

 • Verwijder linkjes naar andere concurrerende social media platformen zoals TikTok direct uit je bio. Dit kan een reden zijn om de verificatie niet te accepteren.
 • Identificeer zelf nep accounts (van jezelf) en rapporteer/documenteer ze.
 • Zorg dat je profiel er netjes uit ziet qua feed en voeg hoogtepunten toe.

Al met al genoeg informatie om mee aan de slag te gaan en te zorgen dat jij die verificatiebadge ook verdient. Wil jij meer informatie over het groeien op Instagram? Bekijk dan ook eens deze blog, waarin we bespreken hoe je jouw aantal volgers op het Instagram platform vergroot.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven