bekendheid worden soundcloud

Bekend worden via SoundCloud? Dit is hoe je dat doet

Stel je voor dat je al jaren je eigen muziek maakt en er steeds beter in wordt. Dan komt er een dag waarop je gehoord wilt worden. Dan is het natuurlijk geweldig als je je muziek kunt delen met de wereld en daar bekendheid door krijgt. Wist je dat SoundCloud haar gebruikers die mogelijkheid geeft? Via deze website kun je je eigen muziek opnemen, uploaden en tracks van anderen downloaden. Het is de ideale manier om meer bekendheid te krijgen als (beginnend) artiest of zanger(es). We leggen je graag uit hoe je ervoor kunt zorgen dat dit jou ook zal lukken.

luisteren soundcloud

Beginnen bij het begin met Soundcloud

Heb je je tracks allemaal al klaar staan of moet je er nog een aantal opnemen voordat je ze kunt delen met je luisteraars? Maak een profiel aan op SoundCloud en upload je bestaande tracks. De muziek die je nog moet opnemen maak je gemakkelijk en snel werkelijkheid. Download daarvoor de SoundCloud app voor Android en klik bovenaan op More. Daar kun je je opname starten. Heb je hem naar tevredenheid afgerond, upload hem dan privé of openbaar. Met de laatste optie zorg je ervoor dat anderen jouw track ook kunnen beluisteren.

Opvallen op Soundcloud

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je muziek op te laten vallen. Zo is het belangrijk om een duidelijke titel te kiezen en eventueel een beschrijving toe te voegen. Ook kun je tags toevoegen die passen bij jouw opname. Zoeken mensen op deze tags, dan is de kans groter dat zij ook jouw opname tegenkomen. En wat dacht je van andere profielen op SoundCloud bezoeken met tracks die jij leuk vindt? Wanneer je deze tracks liket, een reactie achterlaat of besluit om die personen te volgen op SoundCloud, val je op. Doe er je voordeel mee en zorg ervoor dat mensen jouw profiel en muziek ontdekken.

vindbaar worden soundcloud

Investeer geld, als je dat kunt missen

Het is niet noodzakelijk, maar het kan zeker veel helpen als je besluit om wat geld in je SoundCloud profiel te investeren. Kies voor een betaald account, zodat er geen limieten meer bestaan op het gebied van uploaden en downloaden. Of betaal een bekend kanaal om reclame voor jouw muziek te maken. In ruil daarvoor betaal je hen. Vaak hebben zulke kanalen een groot bereik, waardoor veel mensen met jouw muziek in aanraking komen. Mocht je wat geld kunnen missen, investeer het dan in je muziek. Daar pluk je later de vruchten van!

Soundcloud kanaal promoten

Er zijn verschillende tools die je kunt inzetten om je Soundcloud kanaal te promoten. Denk hierbij aan het kopen van volgers, likes, plays, shares (repost), en reacties. Bij ons kun je verschillende Soundcloud promotie instrumenten kopen om je likes, volgers, plays, reacties, of shares mee te boosten.

Scroll naar boven