video promoten facebook

Hoe een Facebook video promoten?

Facebook is één van de meest diverse social media kanalen. Het is daarmee niet te vergelijken met Twitter – waarbij men in 140 tekens een boodschap kwijt kan – of met Instagram – waarbij men alleen maar van foto’s of filmpjes gebruik kan maken. Nee, Facebook is erg divers. Gebruikers van Facebook kunnen foto’s plaatsen, video’s plaatsen, likes geven, reacties plaatsen, tekstberichten plaatsen, mensen taggen, aankopen doen, recensies achterlaten, porren en nog veel meer.

 

Veel innovaties bij Facebook

adverteren facebookDe afgelopen tijd is Facebook bezig met innovatie. Dat uit zich onder andere in meerdere advertentie mogelijkheden voor bedrijven. Bedrijven kunnen nu advertenties kopen, waardoor de advertenties bij gebruikers uit de gekozen doelgroep getoond worden. Die advertenties kunnen in de vorm van een foto of tekst. Maar, de laatste tijd worden er ook steeds meer advertenties in de vorm van een video gelanceerd. Het is via Facebook sowieso goed mogelijk om een Facebook video te promoten!

 

Mogelijkheden

Indien een bedrijf een video heeft gemaakt, is het uiteraard de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deze video zien. Dat kan in eerste instantie door de video op het Facebook account van het bedrijf te plaatsen. Daardoor kunnen de mensen die het account hebben geliket de video al zien. Maar, dat is in de meeste gevallen niet genoeg.

Een bedrijf kan ervoor kiezen om de video als advertentie te gaan gebruiken. Het instellen van een advertentie is erg simpel geworden. Het is mogelijk om op Facebook de gewenste doelgroep te selecteren. Hierbij kan er onder andere op regio, geslacht, leeftijd en interesses gefilterd worden. Tevens kan er een maximaal dag budget ingesteld worden. Daardoor is het makkelijk geworden om de advertentie uitgaven goed te budgetteren.

Bij het instellen van de advertentie geeft Facebook ook direct aan hoeveel mensen er bereikt gaan worden met de advertentie. Overigens is het via Facebook niet mogelijk om geld met een video te verdienen, zoals dat op YouTube wel het geval is. Het is daarom altijd aan te raden om de video ook op YouTube te plaatsen. Uiteindelijk is succes behalen vaak een kwestie van de verschillende social media met elkaar te combineren!

 

Je Facebook video boosten

Uiteraard wil je dat je video veel en vaak bekeken wordt. Het aantal weergave toont mede de populariteit van de video en het kanaal. Video weergaven bestellen kan ook bij ons! Wij leveren je razendsnel views waardoor je video ook beter gevonden wordt in de zoekresultaten. Zo trek je aandacht naar je kanaal toe en dat kan zich vertalen in meer klanten. Wie wil dat nu niet?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven