Facebook zakelijk inzetten

facebook zakelijk inzettenVeel bedrijven hebben een Facebookpagina, maar Facebook zakelijk inzetten is een kunst op zich. Als je het verkeerd aanpakt, dan doet dit je bedrijf meer kwaad dan goed. Hier vind je enkele tips om je bedrijfspagina tot een succes te maken.

De juiste pagina

Zorg ervoor dat je een zakelijk profiel aanmaakt. Dit staat professioneel en mensen kunnen ook fan worden van je pagina. Geef aan wat voor soort bedrijf jouw onderneming is en vul belangrijke bedrijfsgegevens in, zoals contactgegevens en de URL van je website. Zorg er ook voor dat de afbeeldingen die je uploadt van goede kwaliteit zijn en aansluiten bij je huisstijl. Vaak wordt als profielfoto het logo van een bedrijf gekozen. Geef eventueel collega’s beheerdersrechten, zodat zij ook aanpassingen kunnen maken aan de Facebookpagina.

 

Interessante content

facebook post zakelijkVeel bedrijven vergeten dat wat voor het bedrijf interessant is lang niet altijd interessant is voor de fans. Geef de fans een reden om jouw pagina te willen volgen door content te plaatsen die voor hen boeiend is. Plaats ook zeker niet te veel posts die erg gericht zijn op verkoop en promotie. Mensen houden van inhoud die grappig of nuttig is. Dit nodigt ook uit om posts te liken en te delen. Post minimaal een keer per week iets nieuws.

 

Interacteer met fans

Volgers van je pagina zullen het waarderen als je reageert op wat zij te zeggen hebben. Als zij bijvoorbeeld een reactie achterlaten op jouw post, laat dan blijken dat je dit waardeert. Zorg er ook voor dat je altijd snel reageert op klachten en vragen. Facebook is tegenwoordig voor veel mensen om een manier om een bedrijf aan te spreken en als je niet of verkeerd reageert, dan kan dit veel negatieve reacties veroorzaken. Laat weten dat je er werk van gaat maken. Probeer in het geval van een klacht op je tijdlijn het gesprek te verplaatsen naar de privé chat.

 

Maak de pagina vindbaar voor Google

Een nieuwe Facebookpagina zal in principe automatisch openbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de pagina geïndexeerd kan worden door zoekmachines, wat weer betekent dat je gevonden zult worden in Google. Check of je vindbaar bent door zelf te Googelen. Als je niet te vinden bent, dan kun je je Page Visibility checken in je Facebookaccount en deze zo nodig aanpassen.

 

Likes kopen en campagne voeren

facebook likesOm een zakelijke pagina een nog betere uitstraling te geven, en tegelijkertijd je netwerk te vergroten, kun je Facebook likes kopen of een Facebook campagne starten. Het voordeel van likes kopen is dat je vooraf weet wat je krijgt en wat je betaalt. Bij een campagne weet je niet wat je budget gaat opleveren.

Scroll naar boven