de perfecte facebook post

De perfecte post maken voor Facebook

Het is tegenwoordig een onontkoombaar gegeven, om succesvol zaken te doen met je ook succesvol zijn op Facebook. Via Facebook heb je een gigantisch bereik en het is dan ook belangrijk dat je jouw bedrijf van zijn beste kant laat zien! Maar hoe doe je dit precies en waar moet je zoal op letten? Met de hulp van deze tips plaats je de beste post op je Facebookpagina.

bericht voorbeeld facebook
  1.  Wees optimistisch ☺️

Je volgers lezen graag positieve berichten en iedereen houdt van goed nieuws. Plaats daarom geen negatieve content en deprimerende berichten op je pagina. Mensen zullen hier al snel klaar mee zijn. In plaats daarvan post je leuke plaatjes en foto’s.

 

  1. Zorg dat je iets te melden hebt 📝

Je kunt natuurlijk alles wel op Facebook zetten. Maar wanneer al je posts nietszeggend zijn voor de lezers, dan is de lol er al snel vanaf. Zorg ervoor dat je iets te zeggen hebt en dat je ergens voor staat. Laat zien wat je bereikt met je bedrijf en straal dit ook uit in je content.

 

  1. Maak gebruik van links 🔗

Je kunt natuurlijk wel oneindig lange verhalen online gaan zetten, het helpt veel beter als je een kort bericht plaatst en mensen hierna doorstuurt naar een volledig artikel. Je wekt zo de interesse van mensen om op de link te drukken en je bent hartstikke interessant bezig door links van andere websites te delen. 

 

  1. Gebruik foto’s 📸

Een foto valt al meteen op en mensen zullen al snel verder scrollen als er niets te zien valt met een enkele oogopslag. Door een foto te gebruiken zullen mensen stoppen bij jouw post om te zien wat je te melden hebt. Maak hier dan ook handig gebruik van.

 

  1. Gebruik wel goede foto’s ✔️

Je kunt wel zomaar een foto gebruiken van een bepaalde kwaliteit, maar niet alle foto’s zijn zo makkelijk te zien en openen door volgers. We gebruiken allemaal onze telefoons om sociale media te checken en het komt nog al eens voor dat een foto niet eens te zien is op je tijdlijn. Kijk daarom altijd of de foto een juist bestand is om te delen en of de scherpte juist is.

 

  1. Maak gebruik van interactie 💭

Wanneer mensen je post gaan delen en erop gaan reageren, reageer dan ook terug op deze mensen. Juist door deze interactie maak je het nog persoonlijker en je kunt nog meer informatie verschaffen door zelf op de verschillende Facebook reacties in te gaan. Wees wel alsmaar positief! Zoek zeker geen ruzies op via Facebook.

 

  1. Zorg dat je aanwezig bent 🧘

Belangrijk bij het reageren op je volgers en hun reacties, is dat je er op reageert wanneer dat nodig is. Laat je volgers denken dat je er de hele tijd bent om te antwoorden en geef ze het gevoel dat ze altijd bij jouw bedrijf aan kunnen kloppen.

 

  1. Wacht ook eens met reageren ⏱️

Soms kun je beter even wachten met reageren, juist wanneer je weet iets nieuws te melden hebt. Zo kun je dit als reactie plaatsen en hoef je niet eens hele nieuwe posts te gebruiken om je nieuws te delen!

Scroll naar boven