social media weetjes

10 Handige weetjes over social media!

social media weetjes

Social media is overal om je heen. Om te weten waar je exact op moet letten en hoe je social media het beste kunt inzetten, hebben wij hier 10 social media weetjes of tips.
Ben jij nog geen expert op gebied social media, dan hebben wij hier 10 waardevolle social media tips voor jou die er zeker toe gaan leiden dat je socialmedia kanalen succes vol worden.

 

Tip 1: De verschillende kanalen om je doelgroep te bereiken

We denken vaak niet na over welk social media kanaal we het beste kunnen gebruiken om ons doel te bereiken. Zo kun je op Twitter alleen een korte tekst plaatsen en bereik je vaak weinig mensen. Met Facebook bereik je vaak veel meer mensen en je kunt op een makkelijke manier jouw afbeeldingen en video’s met een beschrijving erbij uploaden! Hoe vaker je bericten post hoe meer mensen jouw bericht zullen zien. Ook heb je voor Facebook een optie om een bedrijfspagina op te richten. Met deze fanpage bereik je vaak veel meer mensen dan met een privé profiel. Facebook is één van de beste social-media platformen die je kunt gebruiken voor socialmediamarketing.

 

Tip 2: Wat is de ideale tijd om een foto te posten?

Wanneer je je post online zet, is afhankelijk van het social mediakanaal dat je gebruikt. Over het algemeen wordt de lunchpauze gezien als de meest populaire tijd om je social media te checken, maar ook in de avonduren zitten mensen vaak hun socialmedia te bekijken, maak hier dus gebruik van!

 

Tip 3: Gebruik social media als een zoekmachine.

Je hoeft niet meer het hele internet af te gaan, zoekende naar recensies. Tegenwoordig zet iedereen zijn mening gewoon op Facebook of Instagram en deze kun je eenvoudig terugvinden. Simpel!
Facebook wordt steeds vaker gezien als zoekmachine, ben je opzoek naar een kapster in de buurt? Dan heb je de mogelijkheid om in de zoekbalk van Facebook “kapster eindhoven” in te typen en je krijgt een reeks resultaten. Het voordeel hiervan is dat je meteen kunt kijken naar foto’s, recensies, nieuws updates etc…

 

Tip 4: Laat duidelijk zien wat voor bedrijf je runt

Zet de juiste zaken online die je wilt benadrukken met je bedrijf. Laat je van je beste kant zien en schrijf over de ontwikkelingen en eventuele vooruitgang die je boekt. Laat zien waarom jij een succes bent en waarvoor klanten zich bij jou moeten melden. Vergeet nooit alle algemene info in te vullen! Denk aan: locatie, openingsuren, telefoon nummer etc…

 

Tip 5: De beste manier om mensen te bereiken is door te schrijven

We hebben tegenwoordig zoveel mogelijkheden om te delen. Foto’s, video’s, en honderden filters die we erbij kunnen gebruiken. Echter heeft onderzoek aangetoond dat geschreven content uiteindelijk de meeste mensen bereikt. Een leuke , grappige of motiverende caption onder je Instagram foto is dus zeker waardevol! Volgend op de geschreven content is het plaatsen van video’s, foto’s en geluidsopnamen.

 

Tip 6: Foto’s zorgen voor meer reacties en interactie

 

Het is zo eenvoudig. Plaats een korte en krachtige beschrijving bij je foto om te zorgen dat je meer respons krijgt, zowel bij Facebook als bij Instagram is dit mogelijk. Wanneer je een foto plaatst zien mensen in één oogopslag wat je wilt zeggen en ze gaan hierna vanzelf de tekst lezen. Foto’s zorgen voor meer interactie! Bij Instagram kun je ook gebruik maken van hashtags. Als je goede hashtags gebruikt wordt je ook sneller vindbaar. Dit vergroot weer de kans op meer likes.

Wil jij graag op een makkelijke en snelle manier meer likes krijgen? Klik dan hier.

 

Tip 7: Iedereen heeft een mening

Natuurlijk heb je vrijheid van meningsuiting en kun je jouw mening online zetten, niets mis mee. Houd hierbij wel in het achterhoofd dat dit voor iedereen geldt en dat de kans groot is dat mensen ook hun mening terug gaan geven. Krijg je een slechte recensie, probeer hier dan atlijd respectvol en begripvol op te reageren. Wanneer je boos terug reageert, straalt dit een verkeerd beeld uit naar andere mensen.

 

Tip 8: Deel ideeën met anderenIdee

Ben je het spoor even bijster en weet je niet meer hoe je verder moet gaan? Vraag advies aan je volgers en ze zullen je weer op weg helpen. Door ideeën te delen met elkaar help je elkaar verder.

 

Tip 9: Met veel volgers kun je de weg kwijt raken

Vaak gaan we juist op zoek naar personen die duizend(en) mensen volgen, omdat zij vrij eenvoudig te werven zijn. Toch geeft dit niet perse het beste resultaat. Juist de mensen met minder volgers reageren het vaakst. Zij hebben nog een goed overzicht over hun tijdlijn.

 

Tip 10: Durf te posten

Wanneer je niets plaatst, zul je zeker niet gezien worden. Laat mensen zien dat je je inzet voor je social media en doe je best voor een leuke post. Je volgers zullen dit zeker waarderen en de likes en reacties zullen hierop volgen! Het is aan te raden om bijvoorbeeld iedere dag op een vast tijdstip te posten. Zo weten je volgers wanneer ze een nieuwe foto kunnen verwachten.

 

Dit waren een paar social media weetjes , wij hopen dat je het interessant vond! Naast dit blogartikel hebben wij nog veel meer blogs, ga zeker eens kijken!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven